Skocz do zawartości

[opona] jaki rozmiar

Szkodzik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam rower Giant ROAM 3 i jeżdżę przeważnie po drogach leśnych w których są również piaszczyste drogi i na tych drogach występuje problem z jazda ponieważ po prostu rower się zakopuje i nie da rady jechać. I tu wysuwa się pytanie jakie mogę zamocować najszersze opony aby lepiej się jeździło?

Obręcz: GX-02 ETRTO: 622x19 ERD: 597,6

Opona: 38-622 (700x38C - 28 x 1 5/8 x 1 1/2)

Napisano

Jeszcze jedno pytanie.

Wyczytałem gdzieś na forum że opona 29'' to ta sama co 28. Planuję kupić opony SHWALBE SMART SAM znalazłem rozmiar 29x1,85 o oznaczeniu 47x622 czyli teoretycznie powinny się zmieścić? 

Napisano

Zrobiłem pomiary z tyłu na szerokość jest prawie 6cm więc na szerokość opona wejdzie ale nie wiem jaka jest wysokość opony przy rozmiarze 29''.

DSC_1253.JPG

DSC_1251.JPG

DSC_1250.JPG

Napisano

Byłem dzisiaj w stacjonarnym sklepie rowerowym i sprzedawca polecił mi KENDA KHAN K935 700x45C i mogę powiedzieć że oponki są świetne. Po powrocie do domu od razu pojechałem w las, drogi leśne, szutry nie są im straszne a po asfalcie jeździ się zdecydowanie lepiej niż na poprzednich oponach. Zakup udany dzięki za rady temat do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...