Karol1994czx Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Zrobiłem dzisiaj zdjęcia lepszym aparatem. https://ibb.co/cUATwd Odnośnie używanych kół to nie mam pewności, że nie pochodzą z roweru który stał przez 10 lat w wilgotnej piwnicy przez co również mogą mieć skorodowane powierzchnie misek łożyskowych. Wracając do budżetowych kół, to w aż tak szybkim czasie się zużywają? Nie są w stanie przejechać powiedzmy 15 tysięcy km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Ciężko jednoznacznie stwierdzić. Musiałbym sam zobaczyć lub mega dobre zdjęcia mieć. Czy są tam na miskach wyżłobienia od kulek? Może na smartfonie nie widzę. Ważne są też konusy. Tyle że same konusy tanie nie są i różnie może być z dopasowaniem, nie tyle do kulek co ich głębokości/uszczelnień na nich zeby do piasty pasowały. Co to za piasta ? Jeśli na kolnierzu, misce piasty dramatu nie ma to może nie trzeba piasty zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Poszukam po sąsiadach kogoś z lustrzanką ;d Piasta to hb mc33 . Konusy mają w tylko jednym miejscu płytkie wyżłobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Konusy już masz - tanio : https://allegro.pl/piasta-przod-shimano-stx-rc-i7371375244.html Konusy raczej idealne muszą być, jest wżer będzie szarpał i się powiększy, kulki też nowe przydałoby się dać. Z drugiej strony miałem malutkie wżery, minimalne na konusach piasty lx, ( miski ok ) wyczyściłem, nowy smar, nie jest idealnie, kręci się ciut gorzej, ale żona jeździ niewiele ( uszczęśliwiłem ją tym kołem - to było moje stare ) i jest ok. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Przemyślałem sprawę i podjąłem decyzję na razie będę jeździł na tym co jest. A później albo wymienię koło, albo kupie rower szosowy, bo ostatnio chodzi mi po głowie osiąganie większych prędkości Ciekawe jak z tyłu jest, luzów nie wyczułem więc pewnie nie ma tam tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi