black rider Napisano 25 Października 2006 Napisano 25 Października 2006 witam pytanie jak w temacie (nie wiedziałem gdzie założyć bo z butami to nie tutaj a nie chciaęłm zakłądać dwóch tematów) czyli jakie buty i pedały do mtb/ xc (w następnym roku planuje jakiś maraton) mozna najtaniej kupić. chodzi mi głównie o to zeby pedały były dosc wytrzymałe ale nie muszą być niewiadomo na jakie warunki, po jeziorze nie będę jeździł. a Boty jak buty grunt zeby były dobrze wentylowane a jakiś wkręcik też by sie przydał. Czekam na propozycje i pozdrawiam
sargo Napisano 25 Października 2006 Napisano 25 Października 2006 Parę tygodni temu miałem bardzo podobny dylemat Z pomocą przyszło dokładne przeszukanie forum. Też w przyszłym sezonie planuję wystartować w 2 może 3 maratonach. Też chciałem zaopatrzyć się w zestaw SPD - nic bardzo profesjonalnego (bo nie stać), ale też nic z najniższej półki (bo powinno starczyć na jakiś czas). Z pedałami wybór był w miarę prosty: Shimano PD-M520 . Według mnie kompromis, między ceną a technologią (mają bardziej otwartą budowę, a przez to nie zapychają się tak szybko błotem). Z butami był większy wybór. Po przeglądnięciu wielu opinii na forum na placu boju zostały: Specialized Sport MTB oraz Shimano SH-M072. Przy czym te pierwsze są o około 30 zł droższe, a dodatkowo mają 3 zamiast 2 rzepów. Reszta jest wg. mnie porównywalna. Ostatecznie wybrałem Speki, bo mi kolorystycznie bardziej się podobały :lol: Koszt całego zestawu to 318 zł = 229 zł (buty) + 89 zł (pedały). Jak na razie zrobiłem około 50 km w nich - bo już trochę za zimno na wentylowane buty. Wrażenia jak najbardziej OK!
black rider Napisano 26 Października 2006 Autor Napisano 26 Października 2006 oo i bardzo dziękuje bo to o mnie własnie chodziło. O tych pedałach też najbardziej myślałęm bo ma je mój brat i jakośnie narzeka choć słyszałem zę po jakims czasie coś w nich będzie zgrzytać i że podobno bardziej sieopłaca wybrać model 540, cóż to jescze rozważe, już nawet zacząłem zbierac.. mam 40 zł cóż trzeba będzie siezadłużyć w rodzinie....
szakq Napisano 26 Października 2006 Napisano 26 Października 2006 oplaca sie w buty zainwestowac ile mozesz a pedalki to 520stki ci starcza za 240zl kupisz trzy rzepowe bardzo fajne shimano 120(lub 121 bodajze nowy model w innym kolorze)
MarcinGoluch Napisano 13 Listopada 2006 Napisano 13 Listopada 2006 Mialem rowniez taki dylemat(hehe kto go nie mial). Jako ze mialy to byc moje pierwsze SPDki stwierdzilem ze nie bede szalal i kupie uzywki(wiem wiem niektorzy powiedza ze to siara). Wybor byl bardzo prosty. Kuzynka dostala z kolarka SDP A-comp Authora a ze po krotkim czasie przesiadla sie na system LOOKa ja dostalem Acompy w spdaku za 30zlociszy. Do tego buciki. I tu byl wybor wiekszy. Od Exusa SM-100, przez Scott Team i SIDI Rampa az do SIDI Bullet. Jako ze najlepiej wygladaly Bullety i odpowidala mi ich cena staly sie one moim celem. Kupilem je za 150zl z przesylka. Gosc byl 4razy w nich na maratonie i nie przypadly mu do gustu, poza podeszwa zero sladow uzytkowania. Buty wrzucilem do pralki i sa jak nowe. Bloki na allegro kupilem SH56(nówki) za 10zl i zestaw zlozony. Jezdzi sie genialnie gdyby nie ta wentylacja w Bulletach. Jest cholernie zimno mimo ze mialem getry i grube skarpety. Czulem jakbym mial klime w butach odkrecona na maxa.
cookiesrulez Napisano 13 Listopada 2006 Napisano 13 Listopada 2006 http://www.bikeonline.pl/product_info.php?...roducts_id=1144 A co myślicie o tym? Ostatnio przy okazji szukania dobrych i tanich platform natknąłem się na taki zestaw.
KuLa2030 Napisano 13 Listopada 2006 Napisano 13 Listopada 2006 A ja sądze że za takie pieniądze mozna się pokusic i jedynie co mnie sie nie podoba w tej ofercie to te butki oczywiscie pod wzgledem wyglądu ale chyba dobrze będą sie spisywać w terenie joł
cookiesrulez Napisano 13 Listopada 2006 Napisano 13 Listopada 2006 A butki mi się podobają, wich wygląd pozwala też na zwykłe, "chodzeniowe" użytkowanie
Mod Team Odi Napisano 13 Listopada 2006 Mod Team Napisano 13 Listopada 2006 Żadna to rewelacja. Same buty kupisz za 150zł np. w Probikes i do tego pedały 520 na Allegro za 80-90zł.
black rider Napisano 17 Listopada 2006 Autor Napisano 17 Listopada 2006 a co sądzicie o NorthWave Mojave ?? jeźdiłem już w nich raz (tylko/ aż 3 gleby, często przypomina sie o zatrzaskach kiedy sie już leci) jutro też sie śmigne i zobacze ale raczej te kupie bo dośc niedrogo je nabyć moge choc kilka razy użyte
MarcinGoluch Napisano 1 Grudnia 2006 Napisano 1 Grudnia 2006 Cierpliwosc to wielka cnota . Mimo ze moje Bullety uwazam za buty genialne jak na cene 150zl(minimalne uzywki) to buty z linkow ponizej uwazam za mega super jak na cene 99zł (http://allegro.pl/item144701213_look_nowe_buty_kolarskie.html ) i 122zł (http://allegro.pl/item144690392_nowe_buty_kolarskie_vittoria_rozmiar_42_1_2.html). Takze przy kwocie 300zl mozna zlozyc naprawde ciekawy zestaw SPD. Pozdrawiam! Marcin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.