Skocz do zawartości

[Bandanka] Chusta na głowę

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja używam podobną bandamę, regularnie w chłodne ale jeszcze nie mroźne zimowe dni. Sprawuje się znakomicie, zwłaszcza na szosie gdzie prędkości są większe, a i w MTB szczególnie na zjazdach świetnie chroni zatoki. Do tego dobrze odprowadza pot, właściwie zawsze niezależnie od intensywności wysiłku, kiedy wracam do domu bandama jest sucha.

Napisano

O to mi chodziło własnie. Na kasku pot nie wygladał by za dobrze a tak to na chuscie wszystko zostanie :) Ogladajac szajbajka mnie to zainteresowało wczoraj bodajże jakis stary jego film ogladałem. To zamawiam w takim razie w końcu juz ciepło sie robi. A w lecie tez sie mam nadzieje taka chusta nadaje na wycieczki?

Napisano

To zależy od osobistych upodobań, ja latem wolę jak wiatr hula mi pod kaskiem, ale mam znajomych którzy startują w wyścigach w bandanach, żeby na podjazdach pot z czoła nie zalewał oczu.

• Mod Team
Napisano

Poprawiłem, :) bo aż kłuło w oczy, podobnie jak " bodajrze ".

@Thomass13, w Firefoxie masz słownik korygujący błędy (podkreśla na czerwono). Zalecam używać.

• Mod Team
Napisano

Przecież Buffa można na wiele sposobów zakładać.

61scSAgACgL._SL1181_.jpg

I spokojnie można w lecie pomykać w Buffie, na zimę są inne, grubsze wersje.

Mam dwa Buffy i dwie bandanki. Pierwsze były Buffy, teraz leżą praktycznie nie używane, bandanka jest praktyczniejsza, łatwiej i szybciej się ją zakłada.

Napisano

No niby tak..tak z ciekawości w tej chwili wziąłem jedno i drugie i zacząłem kombinować tak jak na obrazku. O ile z buffa idzie zrobić bandanę ( słabo to wychodzi) to z bandany buffa nie udało mi się stworzyć.

Napisano

Bandamka przyszła teraz pytanie miedzy tym co sie z tyłu wiaze (żółte) jest taki czarny materiał czy mam go do środka podwinąc pod czesc co na głowe nachodzi? Tak mi to by pasowało podczas zakładania na głowe. A to wiazenie poprostu swobodnie sobie ma wisieć? Może zadaje głupie pytanie ale nie miałem z tym nigdy styczności. :)

DSC02333.JPG

Napisano

Te żółte taśmy służą właśnie do zawiązania w supeł na potylicy, dzięki nim bandana jest taka łatwa w użyciu i dopasowuje się do każdej głowy. Tego czarnego nie podwija się, zwisa swobodnie na kark.

Napisano

Jak dla mnie bandana pod kask jak jest ciepło to podstawa, jak zimno, to czapka. Raz, że pot nie zalewa ci oczu, dwa że kas nie leży bezpośrednio na głowie. Co do buffa, to jak dla mnie zgodnie z przeznaczeniem nadaje isę on naszyję nie na głowę i podobnie jak w przypadku bandany, w ciepłe dni cienki lekki buff, w zimne, gruby podszyty polarem

• Mod Team
Napisano
2 godziny temu, gielo napisał:

zgodnie z przeznaczeniem nadaje isę on naszyję nie na głowę

Ale zgodnie z przeznaczeniem na głowę się również nadaje.

• Mod Team
Napisano

Buff wymiata. Wszystkie chustki, opaski i inne wynalazki odpadają. Mam kilka, oryginały, podróbki, darmówki, zimówki. Nie do zajechania B)

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...