Skocz do zawartości

[rower] Jaki rower?

Cagoo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Generalnie potrzebuję rower typu górski chyba, że macie jakieś inne propozycje. Otóż potrzebuję roweru do ulicznej jazdy, ALE nie chcę żadnego sztywniaka ani nic w ten deseń. Chcę czasami zjechać na jakieś pagórki czy też "pobawić" się tzn. wheelie bądź coś w tym stylu. Może jakiś góral kross? Liczę na propozycje, a kwota to myślę, że około 1500 ;)

Napisano

Zdajesz sobie oczywiście sprawę, że rower dobry do ulicznej jazdy tzn. szybki i wygodny nie będzie się dobrze spisywał ani w terenie, ani tym bardziej w "stuncie"? Odwrotnie podobnie - rower zwrotny i miękki nie będzie szybki na ulicy. Do tego za 1500 zł rower będzie bardzo podstawowy - amortyzator to będzie tylko z nazwy.

Hexagony od Krossa mieszczą się w tym budżecie, ale zawsze trzeba brać poprawkę na to, że to jest rower ATB do kompletnej rekreacji i wiele skakania i wheelie to on nie wytrzyma.

Ja bym zwrócił uwagę na rowery z Decathlonu. Rockrider 520 mieści się w budżecie, ale dołożyć do Rockridera 540 się opłaci. Naprawdę ciężko polecić coś innego tym bardziej, że już praktycznie wiosna i po wyprzedażach.

Napisano

@Cagoo z mojego miasta jesteś :) ... I dlatego też nie wiem o jakich pagórkach mówisz. Żeby zaliczyć te jakiekolwiek najniższe to z 50km trzeba przejechać. 

A co do tematu to z obecnych kandydatów zastanawiałbym się pomiędzy Rockriderem 540 a Lazaro Core zaproponowanym przez @SoloTM... z korzyścią dla Lazaro, gdyby tylko był nowy. Dobry osprzęt jak na 1800 zł jednak rower opisany jako używka i nie wiadomo co to za sprzedawca. Aż 1 przedmiot sprzedaje i nic o gwarancji czy pochodzeniu nie pisze.

Napisano

Ten lazaro ciekawy, ale sprzedawca z allegro niepewny, lepiej w jakichś sieciówkach poszukaj albo większych sklepach. Tamten z decathlonu jak dla mnie niestety gorszy od podanego lazaro. Tutaj masz wyprzedażowe modele krossa z 2017 https://www.domenasportowa.pl/pol_m_Rowery-meskie-720.html?filter_traits[1319562432]=&filter_availability=y&filter_producer=1240478832&filter_price=&filter_default=n

w podanej cenie jest kilka ciekawych modeli i wysyłają już złożony rower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...