Ferniuk Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Czesć w swoim rowerze mam jakis kiepski marketowy amor chcę go wymienić na cos powietrznego co polecacie, jaki znajdę najtańszy amortyzator powietrzny 1 1/8 i os 9mm. Myslałem nad raidonem marki suntour ale może jest jakis tanszy innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Jeszcze napisz jakie koła , jaki skok i jakie hamulce . No i w ogóle co to za rower bo skoro ma marketowy amor to może reszta też jest na podobnym poziomie i żadna wymiana się nie opłaca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Rower to kross hexagon r6 koła 27,5 hample deore m615, a skok jaki bym chciał to 100 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Nie znam tego amora ale czytałem pozytywne opinie o nim . Jeśli chcesz lepszy ( niż masz ) , tzn działający to raczej niżej ( taniej ) suntoura nie należy schodzić . Czyli moim zdaniem dobrze wybrałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) A da się zejść poniżej suntoura biorąc pod uwagę powietrzniaki? Raidon to takie minimum minimorum jeśli chodzi o amortyzator biorąc jednak pod uwagę do jakiego roweru chcesz to wsadzić można powiedzieć bierz śmiało. Edytowane 6 Marca 2018 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 A nie znajdę nic taniej na przykład słyszałem też o firmach rst albo x-fusion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Tańsze nie będą a XF na pewno nie gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 A co myslicie o rst aerial porównywalny do raidona czy jedank gorszy, w necie widzę dużo pozytywnych jak i negatywnych opinii i już sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Weź pod uwagę, że Aerial nie będzie miał regulacji tłumienia powrotu. Raidon już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Co do Raidonów to fabrycznie jest biedak lecz po przeglądzie zerowym i wymianie kilku drobnych elementów idzie z niego zrobić bardzo fajny amorek. Dotychczas co opracowałem i bardzo dużo pomogło 1. Uszczelka tłoczka wraz ze specjalnym rzadkim olejem 2. Złączki spręzyn negatywnych wymienione ze zwykłego tworzywa sztucznego na czysty teflon 3. Tuleje slizgowe na sporo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Fajnie to wszystko wygląda. Podoba mi się podejście do tematu -majstrowanie w tej klasy sprzęcie na tak wysokim poziomie. Widać że zima w branży- płodność wzrasta ;-) Jak tak dalej pójdzie to będziesz musiał latać do Suntoura na konsultacje ;-))) Może ich czegoś nauczysz. Tylko czy aby takie tuningi nie zrobią cenowo z sutoura -Reby ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Robię to dla moich klientów ze względu żeby klienci byli zadowoleni i żeby było jak najmniej reklamacji. Co do ceny to kosmicznej na pewno nie będzie W planie to mam 1. Raidon z kapielą olejową w rurze goleniowej bez kartridza 2. Przerobienie Raidona na Dual Air Co do punktu 1 i 2 to już skonstruowałem taki i jest testowany od 2 miesięcy. Jeśli wyjdzie testowo perfekt to zacznę w standardzie montować OBAWIAM SIĘ JEDYNIE O REAKCJĘ TAIWAŃCZYKÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 @ACTIVIA Pomyśl nad swoją marką osadzoną w niezależnej działalności (żona/ojciec/teść...) będą mogli naskoczyć. W branży moto jest sporo tunerów, robią cuda tyle, że muszą znaki firmowe usuwać (zastępując np. swoimi). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Też o tym myślałem. Na razie testuje jak to wyjdzie na jednym Raidonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoms Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Activia jaki jest koszt serwisu Raidona na częściach, które wymieniłeś wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Takie zapytanie to już na PW lub najlepiej telefonicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Wie ktoś może w jakim sklepie najtaniej kupię raidona 27.5 1 1/8 oś 9mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 W przyszłym tygodniu będę miał jednego Raidona limitowanej serii z czarnymi rurami goleniowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) A jak jest cena mniej więcej będzie tej edycji limitowaniej, a jeszcze jedno czym różni się suntour raidon od epixona. Edytowane 7 Marca 2018 przez Ferniuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Raidon będzie kosztował 750zł i to będzie tylko 1 sztuka Różnica między Raidonem a Epixonem polega głównie na materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 8 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 (edytowane) A jedno pytanko czy rama Kross hexagon r6 wytrzyma amortyzator raidon 120- 130mm ? I czy jest sens bo wolał bym większy skok Edytowane 8 Marca 2018 przez Ferniuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Kolego a do czego Ty chcesz ten rower używać ? Czy aby nie przesadzasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Jak chcesz większy skok w hexagonie tzn. że masz złą progresję i myślisz, że większy skok spowoduje zachowanie rozsądnej czułości bez dobijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Albo posiada niskiej klasy widelec, który nic nie wybiera i przekonanie, że trzeba mieć więcej skoku, żeby mieć jakąkolwiek amortyzację. Albo ma pomysł na zrobienie z Hexagona roweru enduro/DH. Pierwsze jest nieprawdą, drugie jest głupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 8 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Widzę że każdy jest negatywnie nastawiony do wsadzania 120 do ht a jak wkoncu z tą ramą czy da radę z takim amorkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi