Crunck Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Witam was serdecznie, to mój pierwszy post na tym forum. Zdecydowałem się na zakup Kellysa Gate z 2017, ale cały czas walczę z doborem wielkości ramy. Moja waga to 95kg przy wzroście 186cm i waham się pomiędzy L a M. Ktoś z Was będzie w stanie doradzić, którą powinienem wybrać ? M wydaje mi się w sam raz, ale pozycja jakaś dziwna. Na L pozycja mi odpowiada, ale nie jestem do końca pewien czy nie jest za duża. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Zmierz i napisz długość nogi. Przy Mce może Ci brakować sztycy. Przy L będzie mało na nabiał. Było dużo już na temat tych ram. U mnie przy 192 wzrostu i 92 nodze mam Lke. Sztyca 400 ma ~3cm do ogranicznika. Gdzieś znajdziesz zdjęcie tego ustawienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crunck Napisano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Dzięki za odpowiedź. Nogę mam 80cm. Na L czuję nabiał na górnej rurce minimalnie, ale pozycja jest lepsza niż na M. Wiem że ma na to wpływ rurka podsiodłowa. Ewentualnie wymiana kierownicy na lekko łamaną w M pomoże trochę wyprostować pozycję? Fabrycznie jest prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 No to M. Sztycy starczy a jak chcesz blizej kierownice to daj krótszy mostek. Też założyłem krótszy. To była najlepsza zmiana w tym rowerze. Oprócz szerszej kiery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crunck Napisano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Dzięki za podpowiedzi Od kilku dni jestem właścicielem Gate'a 30 Na pierwszy ogień do wymiany pójdzie siodło bo jest zrobione chyba z kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Dokładnie miałem to samo odczucie po zakupie, 4 litery po pierwszej jeździe prawie mi odpadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi