1415chris Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Ta owijka, ze zdjecia powyzej, wyglada okrutnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Panowie, dzięki za wszystkie propozycje. W sklepie w którym robiłem jeszcze inne zakupy znalazłem owijki Fabric, poczytałem recenzje i zamówiłem model Hex. Gdy przyjdzie, dam znać jak pierwsze wrażenia. I z tyłu głowy jest jeszcze Supacaz, z ciekawości kiedyś będę musiałobejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Owijka przyjechała. Nie miałem czasu, by ją założyć, ale postaram się wyskrobać kilka słów o pierwszych wrażeniach. Opakowanie: Przezroczyste, plastikowe "pudełko" z nadrukowanymi białą czcionką podstawowymi informacjami o produkcie - model, kolor itp. Nic specjalnego, ale finalnie przecież nie za pudełko płacimy. Bardzo fajnym dodatkiem jest fragment owijki przyklejony do jednego z boków, dzięki czemu można ocenić produkt bez rozpakowywania. Zawartość: Dwie rolki z owijką, dwie taśmy wykańczające i dwa plastikowe skręcane śrubami korki do kierownicy. Może detal, ale brakuje mi tutaj przygotowanych przez producenta fragmentów owijki do umieszczenia za klamkomanetkami. Owijka: Mięsista, przyjemnie ugina się pod naciskiem. Spód wykończony silikonowym żelem. Zewnętrzna strona to guma ze strukturą poprawiającą chwyt. I rzeczywiście wygląda na to, że będzie dobrze trzymać nie wykazując przy tym specyficznego, nieprzyjemnego klejenia się do rąk, jak niektóre tanie górskie chwyty. Co prawda zawsze jeżdżę w rękawiczkach, ale i dla kogoś lubiącej bez myślę że będzie dawać odpowiedni chwyt. Podsumowując. Dobry produkt w sensownej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 @Fenthin trochę wody w Wiśle upłynęło. Mógłbyś skrobnąć jeszcze małą recenzję po dłuższym używaniu? Owijka nadal spoko? Nie wygniotła się za bardzo? Jak z myciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 @MoorzynTak, wszystko z nią ok. W zasadzie nic nie zmieniło się szczególnie względem pierwszych wrażeń. Jest nadal sprężysta, nigdzie też nie udało mi się jej uszkodzić, trzyma się w jednym kawałku. Z czyszczeniem nie ma problemu, jak wspomniałem zewnętrzna powierzchnia to jakiegoś rodzaju guma. Gąbka i płyn do mycia naczyń zupełnie wystarczają nie niszcząc jej przy tym. I co ważne, nadal nie ma efektu klejenia rozpuszczonej gumy. Jedyny minus jaki zauważyłem, to korki. Znaczy, fajne, skręcane. Tyle, że wykonane z białego, lakierowanego na czarno tworzywa. Krawędzie trochę się poprzecierały. Szkoda, że tworzywo nie jest zabarwione samo w sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Minął nieco ponad rok użytkowania. Temat owijki od Fabric zakończony przez kocie pazury oraz zęby. O samej owijce podtrzymuję wszystko co napisałem powyżej. Bardzo przyjemny produkt. Czas na przetestowanie czegoś innego i na 99% będzie to Supacaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Mialem, mam kilka owijek, roznych modeli Supacaz. Myslalem, ze wszystkie wykonane sa z tego samego materialu, dopoki nie kupilem ostatiej Star fade. Okazalo sie, ze jest to zupelnie inny material niz w modelach Galaxy i Dual Colour. Nie jest tak przyjemnie miesisty, duzo mniej elastyczny, co powoduje, ze przy nawijaniu, szczegolnie zakretow trzeba troche pokombinowac. I do tego wszystkiego jasny kolor bardzo latwo lapie przybrudzenia, ktore nie czysci sie dobrze. Po doslownie kilku wyjazdach, w miejscu podparcia dloni widac jak kolor stracil swoj blask. W innych modelach material jest jakby gumowany, brud praktycznie sie tego nie lapie. Teraz jakbym ponownie nawina czarno-zolta, ktora uzywalem przez dluzszy czas, wygladalaby jak nowa. To tak dla przestrogi; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.