Skocz do zawartości

[czujnik pulsu] Sigma Rox 9.1 zamiennik do R1

rzezniol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Sigma do swojego licznika ROX 9.1 dawała w zestawie czujniki pulsu STS R1 z elastyczną opaską Comfortex+, do której czujnik wpinało się na napy.
Jednak opaska Comfotrex+ to jakieś nieporozumienie, aktualnie "skończyła mi się czwarta sztuka.
Opaska traci kontakt z czujnikiem. Wyłamuje się połączenie elektrod z napem.

Czy ktoś z forumowej braci próbował ożenić ROX`a 9.1 z inną opaską STS np z tą oznaczoną jako 20330 ?
https://archiwum.allegro.pl/oferta/sigma-pas-na-piersiowy-pc-sts-rox-20330-i6138874438.html

Pozdrawiam

Nie wiem czy idziesz w dobrym kierunku bo ta opaska do zegarków jest taka sobie (żona ma podobną z zegarkiem sigmy za 180zl). To niższa półka.

Może powinieneś dokupić po prostu jakiś inny pas HR. Mam w domu kilka pasów HR do różnych urządzeń i ostatnio testowałem ten czujnik pulsu  STS R1 ( z sigmy 23.16).

Działa bez problemu z opaskami z BLE np z opaską  Spoovan (ANT+ , BLE - z czujnikiem w Chinach koszt ok 70zł), także z najnowszą opaską Polar H10 (BLE). Nie współpracuje z opaską Mio Cyclo (ANT+, BLE) pewnie tylko dlatego  bo ta ma inaczej skonstruowane styki i nie da się wpiąć tego czujnika R1.

Może spróbuj coś takiego ( ważne żeby rozstaw styków był ok -ale w napach przeważnie to standard) :

http://allegro.pl/pas-tetna-hr-do-garmin-suunto-polar-ant-bt-i7169072064.html

Może bedzie lepszy.

O cenna informacja :).
Nie wiedziałem ze rozstaw napów może być "ustandaryzowany" w jakikolwiek sposób.
Kupię jakaś tanią opaskę i sprawdzę ile to wytrzyma w porównaniu do Sigmy ... przynajmniej jest szansa na ograniczenie kosztów :).

Tak czy siak jak ktoś ma informacje o innym czujniku niż R1 STS który działa z ROX 9.1 to przygarnę taką informację.

Pozdrawiam  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...