Skocz do zawartości

[czujnik kadencji] kadencja do Mio Cyclo 505

benius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem własnie mio cyclo 505 i mój czujnik kadencji made in china nie może byc sparowany z tym urządzeniem, ale działa po ant+ czy bluetooth ze zwiftem.

Jest  to czujnik geomagnetyczny czyli bez magnesów, montowany tylko na korbie.

Pytanie:

czy ktos uzywa jakiegos czujnika kadencji z tym urzadzeniem, ale tych nowszej generacji, czyli bez magnesow itd.?

pozdrower

TM

Tak z czystej ciekawości, dużo kosztował ten czujnik? Pewnie ma wbudowany akcelerometr ew. żyroskop , albo jedno i drugie, bo czegoś takiego jak "geomagnetycznych" czujek to raczej nie ma a trochu w elektronice siedzę i min. taki czujnik kadencji i prędkości z koła projektuje teraz do swojego miernika do pomiarów mocy ;)

Tyle że raczej będzie z  magnesami przyklejonymi do korby (np. super glue w osłonie drukowamej  na drikarce 3D) bo pakowanie takiego czujnika na korbę wiąże się z tym że mamy kolejną rzecz która wymaga pamiętania że może skończyć tam się bateria, i jeszcze kilka takich czujników na takie bateryjki i się później okazuje że w czasie jazdy jak chłodniej to nagle coś przestaje działać,do tego skumulowanie dużej ilości takich czujników jednym miejscu i... efekt taki jak podczas Zwiftowania wielu osób w pewnym klubie nie tak dawno temu - wszystko się pozakłócało i niektórzy mieli problem na Zwift bo im moc zrywało no i nie mieli szans powalczyć za bardzo...

Wyznaje zasadę: "Keep things simple..." dlatego unikam tego typu gadżetów rowerowych, byle pierdołka kosztuja z osobna kilkadziesiąt złotych i jak się to poskłąda to wiecej niz rower koszt czujek wychodzi ;)

witam

to ten czujnik, sprawdza sie znakomicie ze Zwiftem

http://allegro.pl/czujnik-kadencji-ant-bluetooth-polar-garmin-mio-i7072768452.html

wczoraj z Mio Cyclo 505 udalo mi sie go sparowac, ale z racji ze ten Mio teoretycznie pracuje tylko z tymi magnesowymi czujnikami 2 w 1 to nie wiem czy bede mogl osobno dodac czujnik predkosci na piaste, bo pole ktore ma pokazywac kadencje ma tez predkosc

mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi

co to za miernik mocy? moge cos potestować:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...