Booby Napisano 4 Marca 2018 Napisano 4 Marca 2018 Witam szanowne grono. Z jakiegoś niezrozumiałego powodu w dziale "ramy" nie ma działu 26 mtb więc pisze tutaj - jak coś to proszę o przeniesienie. Czy ktoś może mi odpowiedzieć na proste pytanie - gdzie i czy w ogóle można kupić części do ram amortyzowanych MERIDy ? Zdechł mi wahacz tylny dolny w ONE TWENTY 3000D (Foto w załączniku) 2012. Merida Polska na maila nie raczyła odpowiedzieć. Gdzie bym nie pisał to tak jakbym pytał o świętego grala. Jedynie bikeatelier sprawdzili dostępność ale jak się domyślacie nic z tego. Czy jest jakaś szansa na w/w element gdziekolwiek?? Pozdrawiam.
ssslawecki Napisano 4 Marca 2018 Napisano 4 Marca 2018 2 godziny temu, Booby napisał: Zdechł mi wahacz tylny dolny Zapytam co to znaczy - bo mam też i tą ramę... Stery zaoferowało mi Bike Atelier właśnie - jak szukałem. Resztę przekładałem ze starej Kony. Na allegro handlują czasem wahaczami - różnymi. Napisz tu proszę jak coś ustalisz.
Booby Napisano 4 Marca 2018 Autor Napisano 4 Marca 2018 Pękł zaraz przy łożysku w okolicy najmniejszego blatu w korbie.
rzezniol Napisano 4 Marca 2018 Napisano 4 Marca 2018 @Imar jakbyś nie zauważył rama jest amortyzowana z tyłu a wahacz dolny to nie dolne lagi amortyzatora ...@Booby Pozostaje ci prześwietlanie alleokazji, oliksów itp w poszukiwaniu używanego ... niestety. Ewentualnie próba naprawy w wyspecjalizowanym warsztacie. Piszesz że jesteś z południa ... jakaś dokładniejsza lokalizacja ? Pozdrawiam
ssslawecki Napisano 4 Marca 2018 Napisano 4 Marca 2018 Teraz, Booby napisał: Pękł zaraz przy łożysku Tak z nudów czy dostał/dostawał jakiś łomot ?
Booby Napisano 4 Marca 2018 Autor Napisano 4 Marca 2018 Teraz, rzezniol napisał: @Imar jakbyś nie zauważył rama jest amortyzowana z tyłu a wahacz dolny to nie dolne lagi amortyzatora ...@Booby Pozostaje ci prześwietlanie alleokazji, oliksów itp w poszukiwaniu używanego ... niestety. Ewentualnie próba naprawy w wyspecjalizowanym warsztacie. Piszesz że jesteś z południa ... jakaś dokładniejsza lokalizacja ? Pozdrawiam Katowice. Obdzwoniłem juz chyba wszystko - chcesz pospawać miskę olejową, łódź podwodną, lewe skrzydło z 747 - nie ma sprawy ale jak tylko wspominam że to element zawieszenia w rowerze to "yyy wie Pan, eeee". Teraz, ssslawecki napisał: Tak z nudów czy dostał/dostawał jakiś łomot ? Nie mam bladego pojęcia. Żadnego skakania itp. Do tego pękł od góry do dołu - zupełnie odwrotnie niż można by się tego spodziewać.
ssslawecki Napisano 4 Marca 2018 Napisano 4 Marca 2018 Ja spawałem ramę w: Naprawa Rowerów Ekspertyzy Zdzisław BudekUl. Lusińska 31, tel: (22) 678-62-69 Polecano mi, widziałem rewelacyjnie pospawaną podsiodłówkę Kumpla, moja już Beskidy i nie tylko przeżyła przez rok - też polecam. Wygooglujesz też komórkę. To Warszawa oczywiście i niestety prawobrzeżna...
rzezniol Napisano 4 Marca 2018 Napisano 4 Marca 2018 Katowice powiadasz ... Spawanie ALU ... AutoTechn Mikołów / Chorzów pytałeś ? Merida ... Serwis i magazyn z tego co mi się kojarzy mają w Tarnowskich Górach na Zagórskiej 159 ... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.