Skocz do zawartości

[Dostępność cześci] Merida one twenty 3000D

Booby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono. Z jakiegoś niezrozumiałego powodu w dziale "ramy" nie ma działu 26 mtb więc pisze tutaj - jak coś to proszę o przeniesienie. Czy ktoś może mi odpowiedzieć na proste pytanie - gdzie i czy w ogóle można kupić części do ram amortyzowanych MERIDy ?  Zdechł mi wahacz tylny dolny w ONE TWENTY 3000D (Foto w załączniku) 2012. Merida Polska na maila nie raczyła odpowiedzieć. Gdzie bym nie pisał to tak jakbym pytał o świętego grala. Jedynie bikeatelier sprawdzili dostępność ale jak się domyślacie nic z tego. Czy jest jakaś szansa na w/w element gdziekolwiek??

Pozdrawiam.

IMAG1754.jpg

Napisano
2 godziny temu, Booby napisał:

Zdechł mi wahacz tylny dolny

Zapytam co to znaczy - bo mam też i tą ramę... 

Stery zaoferowało mi Bike Atelier właśnie - jak szukałem. Resztę przekładałem ze starej Kony. Na allegro handlują czasem wahaczami - różnymi. Napisz tu proszę jak coś ustalisz.

Napisano

@Imar jakbyś nie zauważył rama jest amortyzowana z tyłu a wahacz dolny to nie dolne lagi amortyzatora ...
@Booby Pozostaje ci prześwietlanie alleokazji, oliksów itp w poszukiwaniu używanego ... niestety.
Ewentualnie próba naprawy w wyspecjalizowanym warsztacie.
Piszesz że jesteś z południa ... jakaś dokładniejsza lokalizacja ? 

Pozdrawiam 

Napisano
Teraz, rzezniol napisał:

@Imar jakbyś nie zauważył rama jest amortyzowana z tyłu a wahacz dolny to nie dolne lagi amortyzatora ...
@Booby Pozostaje ci prześwietlanie alleokazji, oliksów itp w poszukiwaniu używanego ... niestety.
Ewentualnie próba naprawy w wyspecjalizowanym warsztacie.
Piszesz że jesteś z południa ... jakaś dokładniejsza lokalizacja ? 

Pozdrawiam 

Katowice. Obdzwoniłem juz chyba wszystko - chcesz pospawać miskę olejową, łódź podwodną, lewe skrzydło z 747 - nie ma sprawy ale jak tylko wspominam że to element zawieszenia w rowerze to "yyy wie Pan, eeee".

Teraz, ssslawecki napisał:

Tak z nudów czy dostał/dostawał jakiś łomot ?

Nie mam bladego pojęcia. Żadnego skakania itp. Do tego pękł od góry do dołu - zupełnie odwrotnie niż można by się tego spodziewać.

Napisano

Ja spawałem ramę w:

Naprawa Rowerów Ekspertyzy Zdzisław Budek
Ul. Lusińska 31, tel: (22) 678-62-69

Polecano mi, widziałem rewelacyjnie pospawaną podsiodłówkę Kumpla, moja już Beskidy i nie tylko przeżyła przez rok - też polecam. Wygooglujesz też komórkę. To Warszawa oczywiście  i niestety prawobrzeżna...

Napisano

Katowice powiadasz ...
Spawanie ALU ... AutoTechn Mikołów / Chorzów pytałeś ?
Merida ... Serwis i magazyn z tego co mi się kojarzy mają w Tarnowskich Górach na Zagórskiej 159 ... 

Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...