Skocz do zawartości

[do 1000 zł] uniwersalny dla amatora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wysokość środka ramy być może trochę zawyżyłem. Reszta myślę że jest ok. 

Właśnie rama w tym Vellbergu jest długa i skłaniam się bardziej ku 17". Tylko mam takie głupie przeczucie, że najmniejsza rama będzie wyglądać jak rower na pierwszą komunię. Do tego dochodzą przeliczniki z internetu które mówią że powinienem wybrać 19. Jakbym miał możliwość przymiarki to bym to zrobił. Problem w tym, że tych Vellbergów nigdzie nie ma.

Na innym forum pewna osoba o wzroście 175 doradzała mi 17 cali, bo jak napisał ma okazję jeździć na lazaro 19 ale tego nie robi, bo jest niewygodnie.

• Mod Team
Napisano

Problem z tym Vellbergiem jest taki, że jest on wyjątkowo duży jak na dany rozmiar ( przede wszystkim długi, ale i stosunkowo wysoki, biorąc pod uwagę Twoje warunki ) - rozumiem, że kusi przyzwoitym jak za tę cenę wyposażeniem, ale moim zdaniem nic na siłę.
Oczywiście można zamówić i ewentualnie zwrócić - Twój wybór.
17" może będzie wyglądała nieco inaczej niż 19", ale tak jak pisałem - w tym przypadku będzie po prostu bezpieczniejszym wyborem.
Sorry, ale teraz dopiero widzę te dodatkowe dane w tabelce - w tej sytuacji teoretycznie mógłbyś zaryzykować, pod warunkiem, że nie będzie Ci przeszkadzał brak luzu w kroku ( dlatego nie namawiam, a właściwie odradzam ) i że wymienisz mostek, bo najprawdopodobniej będzie to konieczne jeśli wybierzesz 19".
Od siebie dodam, że na Twoim miejscu, to odpuściłbym w ogóle ten rower i poszukał czegoś innego, bo 19" duże, a w 17" boisz się wyglądu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...