fourier97 Napisano 11 Marca 2018 Napisano 11 Marca 2018 Wysokość środka ramy być może trochę zawyżyłem. Reszta myślę że jest ok. Właśnie rama w tym Vellbergu jest długa i skłaniam się bardziej ku 17". Tylko mam takie głupie przeczucie, że najmniejsza rama będzie wyglądać jak rower na pierwszą komunię. Do tego dochodzą przeliczniki z internetu które mówią że powinienem wybrać 19. Jakbym miał możliwość przymiarki to bym to zrobił. Problem w tym, że tych Vellbergów nigdzie nie ma. Na innym forum pewna osoba o wzroście 175 doradzała mi 17 cali, bo jak napisał ma okazję jeździć na lazaro 19 ale tego nie robi, bo jest niewygodnie.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Marca 2018 Mod Team Napisano 11 Marca 2018 Problem z tym Vellbergiem jest taki, że jest on wyjątkowo duży jak na dany rozmiar ( przede wszystkim długi, ale i stosunkowo wysoki, biorąc pod uwagę Twoje warunki ) - rozumiem, że kusi przyzwoitym jak za tę cenę wyposażeniem, ale moim zdaniem nic na siłę. Oczywiście można zamówić i ewentualnie zwrócić - Twój wybór. 17" może będzie wyglądała nieco inaczej niż 19", ale tak jak pisałem - w tym przypadku będzie po prostu bezpieczniejszym wyborem. Sorry, ale teraz dopiero widzę te dodatkowe dane w tabelce - w tej sytuacji teoretycznie mógłbyś zaryzykować, pod warunkiem, że nie będzie Ci przeszkadzał brak luzu w kroku ( dlatego nie namawiam, a właściwie odradzam ) i że wymienisz mostek, bo najprawdopodobniej będzie to konieczne jeśli wybierzesz 19". Od siebie dodam, że na Twoim miejscu, to odpuściłbym w ogóle ten rower i poszukał czegoś innego, bo 19" duże, a w 17" boisz się wyglądu...
fourier97 Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 I chyba sobie odpuszczę. Na razie i tak nie mam czasu i warunków żeby jeździć. Nic na siłę. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.