Skocz do zawartości

[suport]

Wax

Rekomendowane odpowiedzi

Myśle, a raczej jestem zmuszony powoli zabierać sie za mój suport. Przypominam, że jest to suport seryjnie Giantowski tj.Tien Hsin. Wiem, że jest to wielki sh*t, teraz pytanie. Co polecacie mi do mojego Rincona ??? Zaznaczam, że śmigam XC i czasami coś mocniejszego, ale nie zadnee skoki, dropy, bo nie do tego mam sprzęt, na jednym kole lubie pośmigać. Prawde mówiąc nie wiem jakie są rozmiary, wymiary mojego suportu, jest na pewno na "kwadrat". Czytałem już na forum o suportach Alivio które są ponoć poronione całkiem. Ahaa i cena, no myśle o czymś do 50 zł. Może jakiś Truvativ ??? mam korby Truvativa IsoFlow. na razie

P.S Moja waga, jesli to 60 kg, planuje przytyć ale więcej niz 65 to nie dam rady hehe, dzieki za wszystkie konkretne odpowiedzi/porady.

http://allegro.pl/item135677802_suport_tru...adrat_nowy.html

http://allegro.pl/item135934570_nowy_supor...sa_68_113_.html

posiadam suport Truvativ Square LE, jest ciężki jak cholera i jeszcze troche, tez waze ok. 65kg :D

a co do działania to powiem tak, ma przejechane troche ponad 6900km i nie ma żadnych luzów, nie strzela, nie pęka, kwadraty są w idelanym stanie :D

uzywany w kazdych warunkach pogodowych, w górach i na szosie :lol:

hmmm, mi sie wydaje ze jest strasznie ciężki :)

ja mam korbe Truvativ FiveD, do tego suport ma długosc 113mm i jest ok :)

zmierz długość osi w suporcie i bedzie wiedział jaka masz kupic, przypuszczam ze tez 113mm :)

oczywiscie ze lepiej na maszynówkach :)

chyba nie idzie juz dostac nic lepszego na kulkach z suportów, teraz wszystko na maszynach :)

Odi czytałem o tym Twoim Eubico, naprawde niezły. Tylko gdzie ja go dostane. Niestety nei mieszkam w Warszawie czy Krakowie, 2 sklepy na krzyż. Na Allegro patrzyłem-kiszka, a do sklepów internetowych jakoś nie mam zaufania (chociaz kto wie :)). Jak na razie mam na uwadze Eubico i Truvativ Square. Jutro lookne na ile mm mi potrzeba. Pozdrower

• Mod Team

Ja swój pierwszy Eubico kupiłem, a właściwie zupełnie przypadkiem dostałem w ramach wymiany gwarancyjnej w sklepie. Potem już ich nigdzie nie mogłem dostać. Ale na pewno ma je Allegrowicz PLUR1. Właśnie od niego kupowałem. Nie ma ich aktualnie wystawionych, ale wystarczy że zapytasz.

http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2702

poprzednio mialem 3 kinexy ktore srednio raz na 3-4 miesiace lamalem.

Modusa doradzil mi kolega, a cena mnie dodatkowo skusila i powiem szczerze ze kinex nie dorownuje VP. Suport sprawuje sie wysmienicie a preferuje agresywna odmiane xc z wieloma podjazdami a co za tym idzie bardzo duzymi przeciazeniami na suporcie. Jak do tej pory ani razu mnie nie zawiodl i z czystym sumieniem polecam ten suporcik.

Pozdrawiam

Pawciu :D

• 6 miesięcy temu...

Witam,

odgrzeję stary temat. mój suport un40 już zaczyna za głośno pracować i mnie wkurza, poza tym ma lekki luz i czuć, że łożyska są suche...chciałbym więc za nabyć nowy. byłem wczoraj w paru sklepach i oto co mi zaproponowano:

deore lx-43zł

deore xt-75zł

futura (maszyny)-30zł

accent (power pro, maszyny)-25-60zł

mam korby na kwadrat (stare, dobre stx RC), mufa 68, długość ośki zmierzona 111,7mm, opisana 110mm (brać 110 czy 113)? jeżdżę ostrzejsze xc, trochę krawężników, schodów i ostro w pedałach staję (waże ok 95kg :) ) jest sens ładować się w xt czy lepiej kupić coś tańszego na maszynach? czy wyższe modele shimano mają miski metalowe czy dalej jedna jest plastikowa? :)

pozdrawiam

• Mod Team

marcin1212 wystarczyło uważnie przeczytać moją poprzedią wypowiedź:

...ma je Allegrowicz PLUR1. Właśnie od niego kupowałem. Nie ma ich aktualnie wystawionych, ale wystarczy że zapytasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...