Wax Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Myśle, a raczej jestem zmuszony powoli zabierać sie za mój suport. Przypominam, że jest to suport seryjnie Giantowski tj.Tien Hsin. Wiem, że jest to wielki sh*t, teraz pytanie. Co polecacie mi do mojego Rincona ??? Zaznaczam, że śmigam XC i czasami coś mocniejszego, ale nie zadnee skoki, dropy, bo nie do tego mam sprzęt, na jednym kole lubie pośmigać. Prawde mówiąc nie wiem jakie są rozmiary, wymiary mojego suportu, jest na pewno na "kwadrat". Czytałem już na forum o suportach Alivio które są ponoć poronione całkiem. Ahaa i cena, no myśle o czymś do 50 zł. Może jakiś Truvativ ??? mam korby Truvativa IsoFlow. na razie P.S Moja waga, jesli to 60 kg, planuje przytyć ale więcej niz 65 to nie dam rady hehe, dzieki za wszystkie konkretne odpowiedzi/porady. http://allegro.pl/item135677802_suport_tru...adrat_nowy.html http://allegro.pl/item135934570_nowy_supor...sa_68_113_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 posiadam suport Truvativ Square LE, jest ciężki jak cholera i jeszcze troche, tez waze ok. 65kg a co do działania to powiem tak, ma przejechane troche ponad 6900km i nie ma żadnych luzów, nie strzela, nie pęka, kwadraty są w idelanym stanie uzywany w kazdych warunkach pogodowych, w górach i na szosie :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2006 nie gadaj, nie jest taki ciężki -> 330gr. . Ale kurde ja nawet nie wiem co do mnie podpasuje ??? Cholera jak sie dowiedziec ile moje badziewie ma ??? Dzieki będe go miał na uwadze i cena TA . na razie Jeszcze jedna sprawa, lepiej na maszynówkach czy na zwykłych ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 hmmm, mi sie wydaje ze jest strasznie ciężki ja mam korbe Truvativ FiveD, do tego suport ma długosc 113mm i jest ok zmierz długość osi w suporcie i bedzie wiedział jaka masz kupic, przypuszczam ze tez 113mm oczywiscie ze lepiej na maszynówkach chyba nie idzie juz dostac nic lepszego na kulkach z suportów, teraz wszystko na maszynach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Nom zgadzam się z ralfem maszyny wymiatają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ja używam suportu Power Pro (FSA, Accent) w streecie i się sprawuje bardzo dobrze, więc do XC powinien być jak najbardziej, a jego cena to około 25 - 30 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Poszukaj na forum mojego testu suportu Eubico (włoska produkcja Shimano). Jest tani i absolutnie bezkonkurencyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Odi czytałem o tym Twoim Eubico, naprawde niezły. Tylko gdzie ja go dostane. Niestety nei mieszkam w Warszawie czy Krakowie, 2 sklepy na krzyż. Na Allegro patrzyłem-kiszka, a do sklepów internetowych jakoś nie mam zaufania (chociaz kto wie ). Jak na razie mam na uwadze Eubico i Truvativ Square. Jutro lookne na ile mm mi potrzeba. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Ja swój pierwszy Eubico kupiłem, a właściwie zupełnie przypadkiem dostałem w ramach wymiany gwarancyjnej w sklepie. Potem już ich nigdzie nie mogłem dostać. Ale na pewno ma je Allegrowicz PLUR1. Właśnie od niego kupowałem. Nie ma ich aktualnie wystawionych, ale wystarczy że zapytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 kiedys mialem kinexa na 4 maszyowych lkki napwo ni byl ale ponad 7000wytrzymal i wciaz nie mial luzow a rozmiarow robia dziesiatki wiec cos dobierzesz na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Co do Eubico to można kupić te suporty w Cykloturze, są tam również polecane przeze mnie suporty FSA Power Pro, oba w podobnych cenach. http://www.cyklotur.com/czesci_rowerowe_wk..._suportu,0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2702 poprzednio mialem 3 kinexy ktore srednio raz na 3-4 miesiace lamalem. Modusa doradzil mi kolega, a cena mnie dodatkowo skusila i powiem szczerze ze kinex nie dorownuje VP. Suport sprawuje sie wysmienicie a preferuje agresywna odmiane xc z wieloma podjazdami a co za tym idzie bardzo duzymi przeciazeniami na suporcie. Jak do tej pory ani razu mnie nie zawiodl i z czystym sumieniem polecam ten suporcik. Pozdrawiam Pawciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 jeszcze nie slyszalem zeby na podjezdzie ktos zlamal oske ale ja sporo waze i troszke hopkowalem wtedy i kinex sluzyl mi dlugo i sprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki Napisano 24 Maja 2007 Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam, odgrzeję stary temat. mój suport un40 już zaczyna za głośno pracować i mnie wkurza, poza tym ma lekki luz i czuć, że łożyska są suche...chciałbym więc za nabyć nowy. byłem wczoraj w paru sklepach i oto co mi zaproponowano: deore lx-43zł deore xt-75zł futura (maszyny)-30zł accent (power pro, maszyny)-25-60zł mam korby na kwadrat (stare, dobre stx RC), mufa 68, długość ośki zmierzona 111,7mm, opisana 110mm (brać 110 czy 113)? jeżdżę ostrzejsze xc, trochę krawężników, schodów i ostro w pedałach staję (waże ok 95kg ) jest sens ładować się w xt czy lepiej kupić coś tańszego na maszynach? czy wyższe modele shimano mają miski metalowe czy dalej jedna jest plastikowa? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 24 Maja 2007 Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Wie ktoś może gdzie można dostac suport Eubico wymieniony wyżej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 marcin1212 wystarczyło uważnie przeczytać moją poprzedią wypowiedź: ...ma je Allegrowicz PLUR1. Właśnie od niego kupowałem. Nie ma ich aktualnie wystawionych, ale wystarczy że zapytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 25 Maja 2007 Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Tak ale ten post był wysłany ponad pół roku temu, dlatego chciałem sie spytać. Ale jeżeli mówisz że ma nadal te suporty to bede sie z nim kontaktował Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.