Skocz do zawartości

[opony] michelin wild grip’r 27.5 2.2

Qkey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

czy ktoś miał do czynienia z tymi oponami? Rozglądam się za nowymi gumami bo chciałbym przejść na bezdętkę i ostatnio takie zauważyłem w przystępnej cenie. Jazda ok. 10-20%asfalt-dojazd, reszta leśne trasy, zjazdy w rozsądnym zakresie:). Chyba, że macie jakieś inne opony godne polecenia. 

Napisano

Witam, ja posiadam te opony tylko że w szerokości 2,1. Kupiłem w decathlonie jak była promocja za komplet zapłaciłem jakieś 120zł. Opona dobra jak dla mnie. Dobrze trzyma na różnych nawierzchniach błoto piasek itp. 

Napisano

@hanjin - a montowałeś je w systemie bezdętkowym ? ciekaw jestem jak sprawują się w takiej opcji :)

• Mod Team
Napisano

Mam te opony w tym rozmiarze w wersji Advanced. Bardzo dobre, uniwersalne opony z dosyć niskimi oporami toczenia. Trakcja i hamowanie zdecydowanie lepsze niż w Schwalbe Nobby Nic, trochę się gubią na kamienistych, luźnych zjazdach ( Beskidy ). Objeżdżane w różnych warunkach i terenie ( od polnych ,suchych ścieżek, przez Singla, Góry Sowie na Beskidach kończac )

Tu opisałem WildGripery w rozmiarze 26x2.1

Wersja 27,5 x 2.25 jest cięższa, ma nieco większe opory toczenia, ale pozostałe bez zmian. 

Warto zakupić.

Napisano

dzięki @durnykot, musiałem przeoczyć Twoją recenzję :/ Myślę, że to wyjaśnia wszystko - teraz tylko muszę sprawdzić czy te które znalazłem są w wersji Advanced i chyba wezmę pod uwagę te 27.5 x 2.1. 

Napisano

Niestety nie montowałem w systemie bezdętkowym. Mam taki zamiar w przyszłości ale na razie na dętkach śmigam:)

• Mod Team
Napisano

Jeżdżę na Miśkach tylko z mleczkiem bez problemów. Nie wiem o żadnej dziurze ( co nie znaczy ,że nie było żadnej ) , a mam już czwarty komplet.Dobrze trzymają powietrze. Full stoi już 5 miesięcy niejeżdżony , a powietrze w kołach dalej jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...