Skocz do zawartości

[ból] głowy.

duchwg

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam taki oto kłopot. Z kolegą usypaliśmy sobie taka górke (wys. 90cm.) i skaczemy na niej. Ląduje się na płaskie. Mój rower to Hexagon V4 (na razie). I gdy już poskacze i już zbieram się do domu to zawsze odczuwam jak zaczyna boleć mnie głowa. Myśle, że to od tego ze mam złą technike lądowania, ponieważ gdy kółka dotykają ziemi to całą głowę i tłów ściąga mi energicznie na dół i mocno "hamuje". Nie wiem co jest grane. Może doradzcie mi co zrobić albo jak lądować??

P.S. Sorki że tak napisane, ale jestem zdesperowny.

Głowa może boleć od wsrząsów(jak boli za bardzo to trzeba się udać do lekarza-może mieć miejsce wstrząśnienie mózgu) jak np po koncertach rockowych(kiedy pod sceną...)

Proponuję żebyś starał się w jakiś sposób amortyzować upadek, czyli np uginać bardziej kolana, łokcie, pozycja nie powinna być za bardzo wyprostowana no i jak masz taką możliwość to postaraj się aby lądować na "spadku" jak np w skokach narciarskich:oni nie ladują na płaskim.... Wstrząs mózgu jest pważą sprawą a regularne wstrząsy bez oględzin specjalistów i zażywania leków mogą skończyć się np epilepsją...

POzdro

Może adrenalina ? Niewiem podejrzewam ze to jest tez od złego lądowania głowa jest luźna i nagle przy lądowaniu trach moze być to wstrząc 15 - 20 min . I najlepiej jakbyś skierował sie do lekarza niegy nie warto lekceważyć takich rzeczy :D

Pozdro ! KuLa (Przemysław)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...