Skocz do zawartości

[buty] najlepszy producent :)

Blizzard

Producenci:  

165 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wed?ug ciebie najlepsze buty produkuje:

• Shimano
      29
    • DMT
      3
    • NorthWave
      13
    • Diadora
      4
    • Adidas
      4
    • Scott
      4
    • Sidi
      81
    • Specialized
      20
    • inne (jakie?)
      7
  2. 2. Wkategori cena jako??:

• Shimano
      75
    • DMT
      2
    • NorthWawe
      13
    • Diadora
      10
    • Adidas
      3
    • Scott
      11
    • Sidi
      16
    • Specialized
      27
    • inne (jakie?)
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Sidi znam osobiście dwa przypadki rozklejenia 2 miesięcznych butów podeszwa odeszła od reszty buta. Northwave'y nie słyszałem żeby ktoś narzekał, sam mam Hydrogeny i to naprawdę dobrze wykonane i wytrzymałe buty.

Jeśli chodzi w kwestii jakości butów, to porównanie np: zimowych butów shimano z NW, to jak postawienie Krossa koło Specialized'a S-works'a :wink: porównanie nie ma najmniejszego sensu płaci się 2x więcej, ale za to płaci się za jakość. Co do ogólnego porównania butów, to z własnego osobistego doświadczenia 1st place- NW, potem reszta ;-) Pozdrówko ALL :):P

Kilka ładnych lat temu miałem NW, wówczas jeden z najwyższych modeli, służyły długo i sprawowały się OK. Teraz mam Sidi i też jestem zadowolony, przejechałem w nich jak do tej pory 13000km i poza lekko poobcieranymi przodami są w bdb stanie. Kumpel niedawno po 5 latach wymienił swoje Sidi na takie jak ja mam, właśnie dlatego, że poprzednie wytrzymały tak długo.

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. :)

W ankiecie nie oddałem głosu, ponieważ nie jestem testerem butków i musiałbym strzelać. :wink:

Chciałem się tylko podzielić wrażeniami z używania butków Speca model: COMP MTB - buty fajne i wygodne, lekkie i przewiewne, ale maja jeden minus - klamrę M-LOCK. Zaliczyłem w tych butach 2 potężne dzwony na asfalcie (upadałem raz na lewy bok, a raz na prawy) i klamry lekko się przytarły, ząbki w paskach lekko poszarpały i już teraz nie trzymają tak dobrze, jak na początku - w lewym bucie czasem przy zapinaniu zapadka przeskakuje po ząbkach paska, ...

Konkluzja: jak ktoś ma takie zdolności jak ja (do zaliczania gleb) :P niech raczej myśli o zapięciach opartych o same rzepy - ja nie kupiłem modelu: SPORT MTB, bo najlepiej na nodze leżał mi rozmiar 42.5, a w tych tańszych nie ma "połówek". ;)

Sidi, próbowałem shimano i NW, i żaden mi nie leżał (może kwestia budowy stopy), a poza tym buty Sidi najładniej wyglądają (ale to subiektywna ocena)

moje sidi mają 3,5 roku i mimo iż gdzieniegdzie przytarte dalej spełniają swoją funkcję znakomicie.

następne buty jakie kupie to też będą sidi

• 4 tygodnie później...

Ciężko mi powiedzieć kto tu jest najlepszy .Super doświadczenia w dziedzinie butów nie mam.Moja obecne buty są drugie więc o czym tu mowa. Powiem tyle miałem diadory ,specilzized te modele które akurat miałem na najmocniejszych nie należą i do najtańszych też .Także te dwie marki sa stracone .Co do pozostałych to się kiedyś okaże kto tu rządzi :)

• 7 miesięcy temu...

Ecia:

A propos: mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat butów DMT?

Pozdrówko zainteresowane ...

Kupiłem podstawowe DMT (pegasus? - mówcie co chcecie mi się podobają - pasują mi do roweru :P) - fajnie leżą na nodze, podeszwa sztywna (lubię takie) i to co wg. mnie przesądza o tym, że dokonałem dobrego zakupu - nie znalazłem wcześniej butów w których stopa nie pociłaby mi się do granic! Wczoraj po zrobieniu 102 km miałem praktycznie suchuteńkie skarpetki! Buty mam od jakiś 1000-1100km (od połowy czerwca) i jeszcze pachną nowością w środku :P Także wentylacja jest "jak trza" :) Polecam osobom o "potliwych" stopach :)

całokształt: Sidi

jakość-cena: Shimano

Mam shimano shr085 za 285 zł, są to najtańsze buty szosowe jakie znalazłem z klamrą. W dodatku kolorystyka biało-szara pozytywnie wpływa na wygląd butów. Jedyne co przeszkadza to skrzypienie gdy za mocno dociągnie się klamre. Ogólnie super butki, eleganckie trzymanie stopy, z wentylacją w takie upały nie mam dużego problemu. Mam je pół roku, pozdzierały się nieznacznie na pięcie, wierzchnia strona nienaruszona.

Mam Vittorie na karbonie do MTB i Vittorie na karbonie do szosy. Fajne, sztywne buty, dobrze wyglądają, może cena nie jest niska ale uważam że warto zapłacić za nie taką kwotę. Jeździłem wcześniej w Adidas Durango ale nie będę porównywał dwóch tak różnych par butów :whistling: Następne buty to będą chyba SiDi :P

Zagłosowałem w obu kategoriach na Shimano :D W pierwszej tylko dlatego, że nie miałem innych, bo to moje pierwsze SPD :P Jak dla mnie są super, nie potrzebuję niczego lepszego. W stosunku jakości do ceny oczywiście bezdyskusyjnie Shimano. Przeglądając oferty butów na Allegro przed zakupem i patrząc na ceny butów Sidi i wyższych modeli NW złapałem się za głowę i szybko wróciłem do przeglądania butów z Shimano :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...