Miloszlwg Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Witam Was i przychodzę w kilkoma pytaniami odnośnie hmm jakby to napisać ulepszenia roweru Trek Merlin 5 Zacznijmy od tego iż jeżdżę na nim przeważnie do lasu pośmigac na górkach niekiedy z górek zjechać. I tu zaczyna się strefa w której nigdy nie byłem i nie zaglądałem . Rower jest w stanie fabrycznym ( nic nie wymienanie na lepsze / gorsze ). I tu chciałbym zaczerpnąć Waszej wiedzy Pomyślałem że może by tak wymienić amortyzator pooglądałem kilka powietrznych za ok 450 zlotych i tu znowu problem hehe . Nie wiem jaki amortyzator kupić i za ile żeby nie żałować: ) liczę na odpowiedź i wskazówki ( mam kolegę który mógłby pomóc złożyć więc chociaż tyle dobrego) . Sorry za błędy i pozdrawiam
kipcior Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Możliwe, że ten rower stał w sklepie obok naprawdę dobrych maszyn ale to niestety nie jest zaraźliwe, a szkoda Powietrzny amor na pewno przyniesie drastyczną zmianę jakościową i jeśli na tym poprzestaniesz to ok. Ale jak Ci się zachce dalszych modyfikacji, a zwykle tak jest, to tu się właściwie wszystko nadaje do wymiany. W tym przypadku może warto od razu rozważyć zakup innego roweru.
Gość Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 400 zł na nowy amor to jest mało, na używany zresztą też. Jakie koło? Jak 27,5' to na allegro masz nowego Raidona za 400 zł. Co prawda jest to leżak magazynowy bez gwarancji, ale cena atrakcyjna.
Imar Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Moim zdaniem w tym Treku można wymienić wszystko. Tylko pytanie czy jest sens. Jak trochę śmigasz to pewnie zaraz będzie napęd do roboty. Zobacz z kolegą jak się piasty kręcą. Jak wyjdzie że są do serwisu to możesz pomyśleć nad przeplataniem na novatec'ki. Nie zwiększy to komfortu ale zapomnisz o serwisie piast. Amortyzator zawsze warto wymienić coś nowego powietrznego możesz dorwać za 600 złotych. Odpuść sobie używane amortyzatory chyba że masz 100% pewności do stanu. Nawet nie chcę mówić co trafia w moje ręce do serwisu. Za dwie stówki możesz dostać dwie fajne lekkie zwijane opony, też to odczujesz. Wiele do zmian. Całą grupę deore 2x10 masz za 900 złotych. Tak jak mówię sporo zmian tylko co będzie dla Ciebie sensowne.
Miloszlwg Napisano 2 Marca 2018 Autor Napisano 2 Marca 2018 Hmm no na razie jest dobrze roweru nie tyram za bardzo tak jak pisałem wypad do lasu i pojeździć hehe co do koła Koło 29
Mod Team michuuu Napisano 2 Marca 2018 Mod Team Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś się do @ACTIVIA, może ma coś na zbyciu w atrakcyjnej cenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.