Skocz do zawartości

[chwyty] Chwyty Answer Stein

Kristofer37

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Nie użytkowałem, wiec pewności nie mam czy będą wygodne, powinny. Ja tam gumowych nie lubię, szybko się ścierają, a potem syfią. Wolę żelowe, i takie też od Mortopa od kilku sezonów użytkuję.

Napisano

Ergon - jest dużo rodzajów, te z linku powyżej dedykowane do enduro. Bardzo fajne, wogóle Ergon robi dobre chwyty i to nie chodzi nawet o ergonomię tylko jakość wykonania i materiał z jakiego są zrobione. Ja polecam model GA1 - trochę lżejszy i bardzo fajny.

Esi - ostatnio bardzo popularne chwyty wykonane z silikonu. Moim zdaniem trochę przereklamowane na tym forum. Nie dlatego, że nie są dobre bo są...ale podobne jakościowo chwyty można kupić sporo tanie....chociażby

Supacaz - owijki mają bardzo drogie, ale chwyty w rozsądnej cenie, w tym też te silikonowe. Dają radę.

Boplight - marka już umarła ale sporo fajnego szpeja można jeszcze dostać, w tym chwyty.  Wszystkie budżetowe,  z reguły piankowe, silikony też można jeszcze dostać.

Prologo - świetny disagn..drogie, jakościowo w porządku

Token - typowe chwyty z obejmą, w miarę tanie, o jakości trudno mi mówić bo na razie leżą na półce.

Jeśli budżet nie trzyma to proponuję Ergony - te z linka są za drogie. Zresztą naciągacze jacyś bo niby promocja przekreślona cena 189 i na 139 ustawiona. Wielka ściema bo oficjalna cena tych chwytów to właśnie 139 zł. Idzie kupić sporo taniej jak się wie gdzie.

Jeśli budżet nie teges to proponował bym Token.

Napisano

Wszystkie nadają się do MTB.  

Nie brał bym wszelkiego rodzaju chwytów tzw. ergonomicznych bo owszem są wygodniejsze, ale w prawdziwym MTB upośledzają jednak pewność chwytu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...