Kristofer37 Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Co sądzicie o ww. chwytach, czy będą odpowiednie do roweru górskiego 29er ? Link: http://allegro.pl/gripy-chwyty-raczki-answer-stein-enduro-dh-i6973265678.html?reco_id=85178b6e-1d72-11e8-a34c-246e9677fe30&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco
Mod Team sznib Napisano 1 Marca 2018 Mod Team Napisano 1 Marca 2018 Na pewno będą odpowiednie dla kogoś kto lubi piwo qflowe Jak lubisz gumowe gripy to będą ok.
Kristofer37 Napisano 1 Marca 2018 Autor Napisano 1 Marca 2018 Dzięki Kolego, jak myślisz będą wygodne, ewentualnie co polecasz z lepszych jakościowo ?
Mod Team sznib Napisano 1 Marca 2018 Mod Team Napisano 1 Marca 2018 Nie użytkowałem, wiec pewności nie mam czy będą wygodne, powinny. Ja tam gumowych nie lubię, szybko się ścierają, a potem syfią. Wolę żelowe, i takie też od Mortopa od kilku sezonów użytkuję.
Mod Team sznib Napisano 1 Marca 2018 Mod Team Napisano 1 Marca 2018 Te Ergony są bardzo ok: http://www.bikecenter.pl/p46038,ergon-ge1-evo-slim-mtb-enduro-czarne-chwyty.html
Kristofer37 Napisano 1 Marca 2018 Autor Napisano 1 Marca 2018 Dzięki, poczytam o nich, może jeszcze jakieś ? Z góry dzięki za propozycje.
lewocz Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Ergon - jest dużo rodzajów, te z linku powyżej dedykowane do enduro. Bardzo fajne, wogóle Ergon robi dobre chwyty i to nie chodzi nawet o ergonomię tylko jakość wykonania i materiał z jakiego są zrobione. Ja polecam model GA1 - trochę lżejszy i bardzo fajny. Esi - ostatnio bardzo popularne chwyty wykonane z silikonu. Moim zdaniem trochę przereklamowane na tym forum. Nie dlatego, że nie są dobre bo są...ale podobne jakościowo chwyty można kupić sporo tanie....chociażby Supacaz - owijki mają bardzo drogie, ale chwyty w rozsądnej cenie, w tym też te silikonowe. Dają radę. Boplight - marka już umarła ale sporo fajnego szpeja można jeszcze dostać, w tym chwyty. Wszystkie budżetowe, z reguły piankowe, silikony też można jeszcze dostać. Prologo - świetny disagn..drogie, jakościowo w porządku Token - typowe chwyty z obejmą, w miarę tanie, o jakości trudno mi mówić bo na razie leżą na półce. Jeśli budżet nie trzyma to proponuję Ergony - te z linka są za drogie. Zresztą naciągacze jacyś bo niby promocja przekreślona cena 189 i na 139 ustawiona. Wielka ściema bo oficjalna cena tych chwytów to właśnie 139 zł. Idzie kupić sporo taniej jak się wie gdzie. Jeśli budżet nie teges to proponował bym Token.
Kristofer37 Napisano 2 Marca 2018 Autor Napisano 2 Marca 2018 Dzięki, oczywiście ww. do MTB też mogą być ?
lewocz Napisano 2 Marca 2018 Napisano 2 Marca 2018 Wszystkie nadają się do MTB. Nie brał bym wszelkiego rodzaju chwytów tzw. ergonomicznych bo owszem są wygodniejsze, ale w prawdziwym MTB upośledzają jednak pewność chwytu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.