Skocz do zawartości

[rozmiar ramy] Octane One Gridd

Tatanka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widziałem to,ale nie daje to pewności co do przekroku.Z wyliczeń wychodzi  do końca rury podsiodłowej ok.84 cm dla rozmiaru L,a rura pozioma jest  może ze 3 cm nizej.Ale za to delikatnie sie wznosi,więc kij wie ile jest naprawdę.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Rozmiar to ja wiem jaki ma być na mnie :p. Interesuje mnie bardziej czy trafiłeś w ogóle na całe złożone rowery, wygląd, zdjęcia setup itp. 
W sieci tego nie ma (jedynie jakiś rosjanin składa...ale zdjęć jeszcze nie dodał).

• 1 miesiąc temu...
Napisano
W dniu 3.06.2018 o 09:23, mpaprot napisał:

Rowerek już prawie gotowy na ramie M, jutro będą koła to wrzucę zdjęcia.

I co będą te zdjęcia? Też z chęcią zobaczę.

Jakaś krótka recenzja ramy?

Napisano

Koła dopiero dzisiaj wieczorkiem dotarły, rower po pierwszej jeździe testowej bardziej teren i tempówki 16km :) napęd jeszcze niedocelowy, owijki jeszcze też nie ma - ale daje radę.

Na miarce ustawionej tak jak na zdjęciu przekrok dla mojej ramy M na kołach 32C wychodzi 77,5cm - chyba że coś źle mierzę.

Postaram się za dwa trzy dni napisać coś więcej i może jeszcze kilka fotek.

GRIDD_03.JPG

GRIDD02.JPG

Przekrok.JPG

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Napisano
W dniu 6.06.2018 o 21:52, mpaprot napisał:

Koła dopiero dzisiaj wieczorkiem dotarły, rower po pierwszej jeździe testowej bardziej teren i tempówki 16km :) napęd jeszcze niedocelowy, owijki jeszcze też nie ma - ale daje radę.

Na miarce ustawionej tak jak na zdjęciu przekrok dla mojej ramy M na kołach 32C wychodzi 77,5cm - chyba że coś źle mierzę.

Postaram się za dwa trzy dni napisać coś więcej i może jeszcze kilka fotek.

Kolego dwa pytania. Raz odnośnie malowania na zdjęciach  wygląda na wykończenie w macie (miałem wrażenie, że Gridy są w połysku) jak się ten lakier sprawuje? I drugie pytanie czy sprawdzałeś jakie grube opony wchodzą do ramy? Według producenta 38C, ale dla RAG+ podają 40C a kompletne rowery sprzedają na 43C.

Napisano

Hej sorki dawno tu nie zaglądałem.

Rama jest w macie, lakier bardzo delikatny - lekkie stuknięcie zostawia ślad.

Oponki na początku miał 32 CST Pika - ale straszne opory toczenia jak na tego typu rower :( w góralu 38 tego typu wydawały mi się OK.

Teraz ma Continentale Speed King CX 35 jest tam jeszcze sporo miejsca - nic szerszego jeszcze nie zakładałem i prawdę mówiąc nie planuję ale mogę coś pomierzyć.

Zrobiłem nim 1000km (80% szutry i las) - troszkę się już zmienił - w tym sezonie czeka jeszcze na siodełko i krótszy mostek (na stromych zjazdach nie sięgam za siodełko teraz mam 90 sprawdzę 80 i 60 - wzrost 176).

Generalnie rowerek jest dokładnie taki jaki miał być :) mega frajda z jazdy, mega fajny, inny niż typowe masowce.

Jedyne co mnie zaskoczyło: to jest dość krótki co jest bardzo fajne zwinny/skrętny tak miało być - ale w terenie trudne kręte podjazdy już z tymi oponami i butami spd przy skręceniu i bucie/korbie do przodu but ociera o koło i albo skręt albo pedałowanie :( ale pewnie dopracuję jakoś technikę.

No i linki do przerzutek mogły by jednak być wewnętrznie poprowadzone (kwestia gustu) - aby zamontować koszyk na bidon musiałem dać dwa stare aluminiowe dystanse od v-braków pod niego bo pancerze przeszkadzały.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Mam 175cm wzrostu wybrałem rozmiar M. Choć zawadzam czubkiem buta o oponę (seryjna Kenda 700x35c) rozmiar jest idealny 

Napisano

@Tatanka Zerknij na prowadzenie linek w poście mpaprot'a (wyżej w tym temacie) i na zdjęcie poniżej. Ucho do mocowanie przedniej przerzutki to nie jedyne różnice. W 'złożonym rowerze' pancerze od tylnego hamulca i tylnej przerzutki idą spodem rury dolnej. W sprzedawanym framesecie, rzeczone pancerze puszczone są po tej samej rurze, tyle że od góry. Od dołu natomiast są oczka od pancerza do przedniej przerzutki. Wiadomo, co kto lubi :) Dla mnie priorytetem dla dobrego wyglądu roweru, jest jak najmniejsza ekspozycja pancerzy "biegnących" przy ramie

octane-one-rower-gridd.jpg

EDIT:Pokazano Gridd na nowy sezon, w lakierowanej czerni

rower-octane-one-gridd-1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...