GrubyCento Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Witam, mam dylemat z hamulcami, chce zmienić mechaniki na hydraulike, budzet w okolicach 150-300 z lekkim marginesem, moja waga ok 95kg, jazda w większości po plaszczyznach, ostry teren odpada. Widzialem ze ceny sa bardzo rozno jak i modele. Myslalem o shimano i avidach tylko nie mam pojecia który model, czytałem ze co poniektóre sie rozciekaja, tego chcialbym uniknac. Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Jak nowe to trochę chudy portfel. https://www.dadelo.pl/hamulec-magura-mt2-pd13145/?v_Id=113673 Jak shimano to bierz moje 596 z tych prehistorycznych niezawodnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrubyCento Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 No zastanawiałem sie również nad uzywka tylko problem dalej ten sam bo nie wiem co wybrac. Nie znam sie na hudraulikach, jak wyglada regulacja tłoczków, o ile takowa jest, w mechanikach mam akurat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 W hydraulicznych nie regulujesz klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Tanie Shimano raczej bym odradzał. Już lepiej Avidy. Jeśli nowe to najlepiej to dozbieraj do tej Magury. Z używek to stare Shimano, Tektro jak znajdziesz. Obsługa hydrauliki jak coś się nie posypie to wymiana klocków i płynu jak na jakiś czas. Z tym, że jeśli jest DOT jak w Avidach to nawet co rok najlepiej, bo chłonie wodę i hamulec "puchnie" z czasem. Shimano, Tektro, Magura są na oleju, który można zmieniać rzadziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrubyCento Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 No wlasnie myślałem o tektro ale chyba nie maja zbyt dobrych opinii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Tanie Shimano mają gorsze. Tektro to może nie jest jakaś bestia jeśli chodzi o siłę hamowania, ale starsze modele są bardzo solidne. Moje Draco działają już ponad 10 000 km w każdych warunkach - zdzierają trzecie klocki i raz zmieniałem płyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrubyCento Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 A cos w budżecie 400zl byloby godnego,? Nie koniecznie Shimano, chociaz podobaja mi sie 615 i cenowo tez by podeszly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 No Magura z drugiego posta. Ponoć mają obecnie najlepszy stosunek ceny do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Jeździłem dwa sezony na M596 i byłem bardzo zadowolony - waga 125kg, teraz jeżdżą drugi sezon w rowerze znajomego, żonie kupiłem M615 i wyglądają praktycznie tak jak moje stare M596 - z tego co wyczytałem to technicznie również się nie różnią. Myślę że nowe M6000 nie powinny być gorsze, Magury niestety nigdy nie miałem okazji testować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.