ripley Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Dzień dobry wszystkim forumowiczom Planuje zakup butów do szosy obecnie jeżdżę w shimano r088 rozmiar 46 ,myślałem o fizik r3b uomo w związku z tym mam pytanie: Długość stopy u mnie to 28,5 cm szerokość 10,3 jeżeli dodać te 5 mm zapasu na długość to z rozmiarówki fizika wypada 45- 29 cm, a 45.5 to 29.35cm. Shimano w rozmiarze jaki mam 46 ma według tabeli na długość 29,2 cm bo 45 była za mała -28,5 cm połówek nie ma , 45 fzika będzie w porządku ? . Czy ktoś miał może doświadczenia z tymi butami i jak to wypada porównując rozmiarówkę shimano?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Shimano zawyża rozmiarówkę, nosząc buty 46 , szosowe musiałem kupić 47. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Duże uproszczenie, to zależy od modelu. Kupiłem rok temu w internetach rc7, wiedziony takim jak Ty przekonaniem kupiłem o numer większe. Okazały się za duże i złapałem kilka liźnięć przednim kołem. Odsprzedałem właściwie nowe buty z dużą stratą i kupiłem rozmiar jaki noszę na co dzień. Buty okazały się doskonale dopasowane, nie za ciasne ale i bez zbędnego luzu, a dzięki boa świetnie układają się na nodze. Pierwsze buty od Shimano naprawdę świetnie skrojone. O Fiziku niestety się nie wypowiem bo nie miałem styczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano77 Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 W dniu 27.02.2018 o 12:57, drozda napisał: Shimano zawyża rozmiarówkę, nosząc buty 46 , szosowe musiałem kupić 47. Dokładnie, noszę 44 ale shimano 44 były na mnie za małe ,a 45 jest w sam raz. Buty R088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.