Skocz do zawartości

[Rower] Merida Matts 6. 20-V 2015-czy kupować

szym

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Rozmiar 18' bedzie ok. Rower ma osprzęt jakiego się można spodziewać w tej cenie. Na dojazdy do pracy będzie ok, w terenie już gorzej, "amortyzator", a właściwie uginacz to bardziej atrapa i słabo działa. Hamulce to nie wiadomo co to jest, dobrze by był wymienić na coś od Shimano pokroju Deore czy Alivio.

Ogólnie jeśli to Twój max. budżet a rower ma być nowy to raczej nic lepszego nie dostaniesz.

Napisano

Rockrider 540 w Decu, akurat za 1699 zł i nic lepszego nowego w tej cenie nie ma od dawna. A jak się bardzo upierasz na inny, bo kolor brzydki to za tyle powinna już być kaseta z tyłu (8 lub więcej biegów) i hamulce tarczowe.

Napisano

Podoba mi się ten Cube Aim, tylko nie wiem, czy rama 18" nie będzie za duża (mam 172 cm wzrostu).

Napisano

Moim zdaniem powinieneś mieć 17" ale Cube takich nie robi. Lepiej byłoby go przymierzyć, bo sam wzrost to nie wszystko. Jak będzie za duży to można zmienić mostek na krótszy, czy przesunąć nieco siodełko. Ale na obite jaja nie nie pomoże.

• Mod Team
Napisano

Rozmiar koła nie ma nic do rozmiaru ramy. Jeśli dla ciebie będzie odpowiednie 17-18' to niezależnie czy to będzie w rowerze z kołami 26', 27,5' czy 29'.

Napisano

Tak, rama 17" cali byłaby optymalna, jednak w przypadku tego Kreidlera jest 40 albo 45 cm. Chyba wezmę 40 cm.  

Napisano

Przecież Shimano ma też kasety z 7 zębatkami, w opisie Niemca jest mowa o kasecie Shimano, tylko nie ma jej oznaczenia. Zapytam się o to jutro w sklepie.  

Napisano

Tak jak są kasety 7-rzędowe, tak są wolnobiegi 8-rzędowe  - ale jeszcze rzadziej występują "w naturze" :)

Przy czym zestopniowanie 14-28 zdecydowanie "faworyzuje" wolnobieg ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...