llancer Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 Witam, znalazłem tylko jeden stary temat bez odpowiedźi. Mam komplet kół na piastach 7122/712 od novateca, o ile przednią da się na 15mm przerobić zmieniając kapsle, tak o 712 wiem tyle co nic. Jak bym zmienił ramę ,to fajnie by było mieć odrazu tą ośkę sztywną(są jakieś adaptery z 9 na 12 ? ) http://allegro.pl/os-novatec-d772sb-d712sb-piasta-tyl-qr12-alu-os36-i7096759229.html?reco_id=aabf787b-1ace-11e8-8115-246e96321b10&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco Wogóle takie coś by pasowało ? Rozbierałem pistę nie raz, i spokojnie by się tam zacisk od sztywej ośi zmieścił w srodku, ale kapsle są pod 9mm. Proszę o jakiekolwiek tropy ew, linki do ali etc.
maczet190399 Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 Z tego co slyszałem to 711/712 nie można skonwertować do 15 mm i 12 mm. Musisz zmienić nie tylko kapsle ale i oś. Jedynie 771/772 można tak zrobić
llancer Napisano 26 Lutego 2018 Autor Napisano 26 Lutego 2018 W przedniej 711 wystarczą kapsle, nie są nakręcane jak w przypadku 712 z tyłu, tylko są zwykłymi kapslami na wcisk, i takie kapsle są tanie dostęne w wielu miejscach. Ktoś pisał, że widział 712(czyli tylna) przerobioną, ale brak źródeł etc. Wogóle ta ośka z linku się nadaje ? Wątpie, aczkolwiek jest podane 712sb. Te piasty są teraz tak drogie, że musiał bym albo znaleźć piaste z tymi samymi wymiarami, pod obecne szprychy, albo sprzedawać komplet kół... Będę musiał zagłębić się w katalogi, i zobaczyć czy 772 nie ma tych samych wymiarów, aczkolwiek to i tak kosztowne. Są te adaptery z 9 na 12 ? Jak one działają ? Da się na tym chwile pojeździć ?
Moorzyn Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 Gdzieś niedawno zakładałem temat o tym czy 712 i 772 mają te same wymiary. Opowiedź: tak mają. Można zaplatać na tych samych szprychach.* *Potwierdzone przez daveo Swoją drogą, czemu tak podrożały piasty? DT 350 półtora roku temu jak składałem koła, to za 390-450 był do wyhaczenia. Teraz jak jest za 490 to tanio...
llancer Napisano 26 Lutego 2018 Autor Napisano 26 Lutego 2018 Patrzyłem po katalogach, było 58,4 i 56.4 w dwóch różnych katalogach dla mojej piasty, ale mierzyłem teraz, i raczej 56.4 moja ma(niedokładny pomiar metrówką na szybko) Więc wymiary mają te same pod szprychy. Najgorsze jest to, że komplet 711/712 kupiłem za 300zł, teraz są po 450zł chyba najtańsze-komplet. Czarna 772 to 310zł, biała 220zł Jak bym sprzedał swoje koła, to żeby mieć taki sam zestaw musiałbym na start wydać z 500zł więcej więc sama zmiana piasty jest bardziej opłacalna. Jak myślicie, ktoś odkupi tą 712sb odemnie ? Ile mógłbym za nią dostać ? Nowe po 300 prawie są na allegro,używek brak. Niestety jedyną i najbardziej opłacalną opcją będzie zmiana piasty. Szkoda, bo myślałem że się da, miejsca na ośke sztywną jest w tej 712 sporo. Pytanie dodatkowe: Nie ma jakiś adapterów by zamontować koło z tą piastą 9x135 pod rame z 12x142 ? Pewnie mało opłacalne, ale jeżeli nie sprzedam piasty, to ciężko będzie wyciągać kolejne 300zł.
kolarzjedrek Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 Napisz do Dawida (daweo)on jest obcykany w składaniu kół, na pewno ci coś doradzi.
gtb Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 6 godzin temu, llancer napisał: Pytanie dodatkowe: Nie ma jakiś adapterów by zamontować koło z tą piastą 9x135 pod rame z 12x142 ? Nie ma takich adapterów , jedynie konwersja piasty lub zmiana haków (o ile piasta lub rama daje taką możliwość). Jeśli na razie nie zmieniasz ramy to nie zawracaj sobie głowy tematem konwersji piasty bo nigdy nie wiadomo w jakim standardzie bedzie nowa , równie dobrze możesz kupić coś z boostem a wówczas nawet jakbyś miał możliwość konwersji obecnej to i tak by nie pasowała.
llancer Napisano 26 Lutego 2018 Autor Napisano 26 Lutego 2018 Właśnie zawracam sobie, bo dogaduje się z facetem co do nowej ramy, jak ją wystawi na allegro to kupuje. Ona ma 12x142, dlatego pytam. Póki co brak odpowiedzi od dawida, spytałem sprzedającego z allegro od tej ośki, jak on sobie wyobraża włożyć to do 712sb. Tak jak pisałem wyżej, zapewne będę musiał 772 kupić i zamienić piasty.
llancer Napisano 26 Lutego 2018 Autor Napisano 26 Lutego 2018 Do aukcji z pierwszego linku z pierwszego postu dostałem taką odpowiedź: Nie rozumiem, niby sie nie da, ale się da ?
llancer Napisano 27 Lutego 2018 Autor Napisano 27 Lutego 2018 Od novateca dostałem taką odpowiedź: Hi, The whole internal axle and bearing would be to be disassemble for making the changes. Because although D712SB and D772SB are using the same hub shell, but the internal parts are all different. Here is why: D712SB is designed to be just QR type, therefore the specification are only for QR type. D772SB is designed to be 3in1 (QRx145, 10x145, 12x142) therefore the parts inside the hub are convertible from one to the other. If you really want to convert the D712SB QR type to 12x142mm, you will need to buy the whole parts in order to change it. 2 x 6902 Bearings 1 x new freehub body for 12x142mm (The D712SB freehub is not compatible on a 12x142mm) 1 x Axle set with right side end cap here is the cost look like: Bearing x 2 = US$4.50 x 2 = US$9.00 New steel freehub body for 12x142 = US$48 Axle set = US$35 Shipping = US$30 The cost would be in US$122 Czyli co, wychodzi na to, że taniej będzie mi kupić piaste za 220zł białą 772sb, i przełożyć z niej środek to mojej 712, a środek z 712 do 772, i potem ją sprzedać, za np połowe ceny ? Potem mi odpisali, że faktycznie taniej będzie kupić nową piastę niż części do konwersji obecnej(po ich cenach) Ide zaraz zmierze grubość mojej osi, i porównam z grubością osi x12, czy aby na pewno mi nie wejdzie w bębenek.
dawid Napisano 27 Lutego 2018 Napisano 27 Lutego 2018 Jest jeszcze jeden problem, ktoś kto Ci odpisywał wykazał się małą niekompetencją, ponieważ korpusy piast nie są identyczne. Może z ostatnią serią piast D712, ale na pewno nie ze wszystkimi. Musisz sprawdzić czy Twoja piasta ma 24 punkty zazębienia czy 27. Jeżeli ma 24 punkty zazębienia, to bębenek 4 zapadkowy będzie działał asynchronicznie i bardzo łatwo go uszkodzisz. Z tego co pamiętam to zapadki wtedy działają tak że raz zazębia jedna zapadka, a następnie trzy zapadki, także jak zazębi Ci tylko jedna i mocniej depniesz, to bębenek prawdopodobnie pęknie. Nie wiem czy jest mozliwosć wymienienia pierścienia zębatego z 24p na 27p, nie pamiętam w jaki sposób były montowane pierścienie 27p. W pierwszych wersjach D712 pierścienie 24p były wkręcena, w późniejszych 27p chyba też były wkręcane. A w D772 były wprasowywane w wielowpust korpusu piasty
llancer Napisano 27 Lutego 2018 Autor Napisano 27 Lutego 2018 Kupiłem komplet piast, i bębenek się zj.... Stałem w parku,wsiadłem na rower,zacząłem pedalować i nagle coś strzeliło, pomyślałem że łańcuch,zakładam na korbe, wsiadam i kręce w miejscu. Kolega się śmieje. Wtedy kaseta w obie strony się kręciła bez oporów, gdyż cały ten kawałek z zębatkami pokruszył się. Wtedy miałem 3 zapadki, 27 ,,punktów zazębienia", co dawało logiczny wynik podzielny. Nowy bębenek na 4 mi przysłali(na fb do novateca pisałem) Kolega cały czas mówił ,że nie ma szans dobrze działać 4 zapadkowy na 27 punktach bo nie będzie się zazębiał, a ja twierdziłem że pewnie zrobili tak, że będzie. Także teraz mam te 27 punktów, i 4 zapadkowy bębenek. Średnica mojej osi w 712sb to 14mm zewnętrzna i 10mm wewnętrzna. Nie mam teraz dostępu do klucza,żeby kasete sciągnąć, ale to jest nowszy bębenek pod 4 zapadki. Ten kto mi odpisywał to też FB novateca. W każdym bądź razie napisałem im na fb, przesłałem fotki pękniętego bębenka, pare pytań, przekazali na słowacje bodajże sprawe, ci ze słowacji wysłali mi bębenek nowy i tyle. Nic nie płaciłem, nic nie musiałem wysyłać etc. Stary bębenek:
dawid Napisano 27 Lutego 2018 Napisano 27 Lutego 2018 no to w takim wypadku jest szansa że będzie to działać. Bębenek Ci pięknie pękł
llancer Napisano 27 Lutego 2018 Autor Napisano 27 Lutego 2018 http://www.eshop.novatecwheels.eu/category/hubs-disc/d712sb-a-aa-11s-abg/ Bębenek mam z takim wzmocnieniem ABG, wygląda jak z tej piasty gdzie jest opisany jako B2. (te abg nic nie daje :D) Jak pisałem, do swojego domu wracam dopiero w piątek i wtedy będę mógł zobaczyć co tam na bębenku napisali, póki co mam ze sobą tylko imbusy, więc ściagnąłem cały bębenek z kasetą. @dawid Mówisz ,że jak bym miał ten B2, to by ośka z 772 pasowała ? (zapewne nowe łożyska ?) Jaką ona ma średnice na całej długośći ? Bo póki co obecna ośka ma 10 w środku 14 na zewnątrz, x12 jest pewnie grubsza skoro potrzeba nowych łożysk. Jeszcze kwestia bębenka. Nie wiem, nie ja tu jestem specjalistą, to tylko moje domysły. Czy raczej chodziło ci ,że działać może przełożenie wnętrzności z 772SB ? Bębenek jest szerszy w środku ? Btw. Chińczyki dobre Najpierw piszą ,że moge dokupić ośke,łożyska i bebenek żeby przekonwertować moją 712, a jak zapytalem o przełożenie wnętrzności z 772, to napisali ze Korpusy kaset są kompatybilne, ale nie ich wnętrzności. Oni chyba sami nie wiedzą co jest kompatybilne a co nie.
Arni220 Napisano 27 Lutego 2018 Napisano 27 Lutego 2018 27:3 = 9 27:4=6,75 Zazebienia bedą jak Dawid napisał, musi wyjść liczba całkowita. B2 jest od piast 772 i 882.
dawid Napisano 27 Lutego 2018 Napisano 27 Lutego 2018 13 minut temu, Arni220 napisał: 27:3 = 9 27:4=6,75 Zazebienia bedą jak Dawid napisał, musi wyjść liczba całkowita. B2 jest od piast 772 i 882. W ten sposób nie można na to patrzeć, bo nie da sie tego tak wyliczyć To już ustaliliśmy że bębenek B2 będzie pasował do jego piasty D712, ponieważ ma 27 punktow zazębienia. Bębenek b2 nie pasuje do wersji z 24punktami zazębienia Zapadki w bębenku 4 zapadkowym nie sa montowane symetrycznie, także z takich obliczeń to nie wynika A co do łożysk to z tego co widze to nie musisz zmieniać. Mam akurat jakaś d712 pod ręką i tam są te same łozyska co w D772. Czyli tylko musisz wywalić oś. Znowu pojawia się problem wewnętrznej tuleji. W D712 jej funkcje pełni oś, jak ją usuniesz trzeba by zastosować tuleje która będzie pomiędzy wewnętrzymi pierścieniami łożyska, inaczej na wewnętrzne pierścienie będzie działać siła skierowana do srodka piasty której nic się nie przeciwstawia i łożyska będą się szybciej zużywać PS. zapomniałem że przecież chcesz kupić całą piastę D772, to tuleje z niej przełożysz, powinno wtedy wszystko pasować
Arni220 Napisano 27 Lutego 2018 Napisano 27 Lutego 2018 23 minuty temu, dawid napisał: Zapadki w bębenku 4 zapadkowym nie sa montowane symetrycznie, także z takich obliczeń to nie wynika O kurna, aż poszedłem sprawdzić i faktycznie. Nigdy tego nie zauważyłem.
llancer Napisano 27 Lutego 2018 Autor Napisano 27 Lutego 2018 31 minut temu, dawid napisał: A co do łożysk to z tego co widze to nie musisz zmieniać. Mam akurat jakaś d712 pod ręką i tam są te same łozyska co w D772. Czyli tylko musisz wywalić oś. Znowu pojawia się problem wewnętrznej tuleji. W D712 jej funkcje pełni oś, jak ją usuniesz trzeba by zastosować tuleje która będzie pomiędzy wewnętrzymi pierścieniami łożyska, inaczej na wewnętrzne pierścienie będzie działać siła skierowana do srodka piasty której nic się nie przeciwstawia i łożyska będą się szybciej zużywać PS. zapomniałem że przecież chcesz kupić całą piastę D772, to tuleje z niej przełożysz, powinno wtedy wszystko pasować Jak bym mógł, to bym wolał nie kupować całej piasty Wewnętrzna średnica łozysk ma 14mm, bo taką średnice ma obecna oś. Więc Skoro w środek ma wejść zacisk 12mm(tak mam to rozumieć) ? To sama oś musi mieć 1mm ścianke. Tyle ma ośka od 772 ? Wolałbym samą ośkę dokupić niż piaste, bo było by taniej. Samą tulejke między łożyska bym dorobił, nie ma problemu. Nie wiem sam. Prosze napisz jak możesz krok po kroku co musiałbym zrobić. Jeżeli bym chciał przełożyć z d772sb to tylko przekładam wszystko i działa ? Jeżeli bym chciał swoją 712 przerabiać, to musiałbym kupić oś od 772 i dorobić tulejke ? Zmieści się ta ośka ?
dawid Napisano 27 Lutego 2018 Napisano 27 Lutego 2018 nie mam pod ręką osi od D712, ale wydaje mi się że gniazdo pod łożyskiem będzie grubsze niż reszta osi, stąd Ci ten 1mm nie pasuje. Łożysko w D712 to 6902, a ono wewnętrzną średnice ma 15mm Dobra, poświęciłem chwile i wygląda na to że będzie to grać Możesz kupić samą oś od D772. Wybijasz w D712 oś razem z łożyskiem. Mierzysz odległość na osi pomiędzy gniazdami łożysk i musisz dorobić taką samą tulejke. Wkładasz tuleje dystansową, wbijasz łozysko. I wtedy tylko składasz wszystko do kupy. Wkładasz na oś bębenek, tuleje dystansową bebenka, wkładasz do piasty i skręcasz endcapem od strony tarczy Skręciłem przed chwilą tak wszystko na D712, ale bez tej tuleji dystansowej i wszystko kręciło się ze sporym oporem, pewnie dlatego że łożyska są ściskane i nie będą się bez tej tuleji kręcić. Przypuszczam że z tuleją by wszystko grało, ale nie będę z D772 wybijał dobrego łożyska żeby tuleje wyciągać i to sprawdzać
llancer Napisano 27 Lutego 2018 Autor Napisano 27 Lutego 2018 Dzięki wielkie. W razie czego jeszcze dam znać. Ps. Masz taką oś na sprzedaż ?
llancer Napisano 27 Lutego 2018 Autor Napisano 27 Lutego 2018 To jak już będę miał ramke, to dam znać. Dzięki za pomoc.
llancer Napisano 5 Marca 2018 Autor Napisano 5 Marca 2018 Trafiła mi się okazja na ośke, mój bebenek ma na końcu samo B w oznaczeniu, ale tak jak pisałeś, te 15 powinien mieć wewnętrznej. Doszła do mnie dziś ta ośka, bębenek na nią wszedł, nowa końcówka pasuje na starą ośkę, wychodzi na to ,że nowa jest po prostu większej średnicy w środku. Może jeszcze dziś pojade do tokarza. Stara ośka młotkiem nie chce wyjść, facet ma prase etc. Odrazu mi rozbierze,dorobi tulejke i złoży i wszystko powinno grać. jestem ci @dawid winny przynajmniej jakieś dobre piwko
Moorzyn Napisano 5 Marca 2018 Napisano 5 Marca 2018 Podesłałbyś fotki jak to wygląda? W sumie też potrzebuję przerobić 712 na X12
itr Napisano 5 Marca 2018 Napisano 5 Marca 2018 Poczekajcie z tym sukcesem do pierwszego pedałowania, ja w swojej, starej wersji tylko zmieniłem bębenek z alu na stalowy teoretycznie kompatybilny praktycznie okazało się potrzebne kilka godzin zabawy z nietypowymi podkladkami przy skręcaniu osi końcówkami bo albo się robiło ostre koło albo luz na bębenku, i tak to jest z kombinacjami na tym Novatecu że jak wyjdzie to działa, ale czasem jakieś mikrony tarcia psują efekt Powodzenia bo też na szafie leży rama pod 142mm i będę czerpać z Waszych doświadczeń, ale raczej mam ten stary bębenek 24.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.