Thomass13 Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Zauważyłem że po założeniu sportu na kwadrat z jednej strony tak jakby Suport był wykrecony delikatnie z jednej strony. Czy lepiej to ściągnąć i poprawić czy obserwować. Nie ma żadnych luzow bo sprawdzałem może się wykręcić i bedzie problem wtedy?
Gość Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Zdjęcie? Jeżeli coś jest nie tak to nie ma co obserwować, uszkodzona mufa= rama na śmietnik.
Dokumosa Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Jeśli to ta strona bez kołnierza i wystaje ze 2mm gwintu to jest to normalne.
rzezniol Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Że jak, widzisz gwint miski ? Jak widzisz gwint miski od strony zębatek to bardzo mocno wskazane jest to poprawić. Jak widzisz gwint od strony bez zębatek to nie wykluczone ze tak być może. Tak że doprecyzuj co masz na myśli. Pozdro
Thomass13 Napisano 25 Lutego 2018 Autor Napisano 25 Lutego 2018 Od strony zebatek gwint widać ale prawdopodobnie tam gdzie zebatek nie ma przeciaglo to na stronę bo też jest bardziej wkrecone a nie było. Czy za dużo smaru tam dałem ewentualnie może za lekko skrecilem uszkodzone nie było tam nic gwint cały. Z jaką siła to ewentualnie jeszcze raz odkręcić? I czy nie dałem za dużo smaru? Miało być z jaką siła odkręcić?
Gość Napisano 25 Lutego 2018 Napisano 25 Lutego 2018 Teraz, Thomass13 napisał: Od strony zebatek gwint widać To niedobrze. Teraz, Thomass13 napisał: ale prawdopodobnie tam gdzie zebatek nie ma przeciaglo to na stronę bo też jest bardziej wkrecone a nie było. Po Polsku można?
Thomass13 Napisano 25 Lutego 2018 Autor Napisano 25 Lutego 2018 Piszę z telefonu dlatego tak dziwnie napisane. Ten Suport jest na kwadrat i tam gdzie nie ma zebatek tak jakby go samoczynnie dokrecilo a tam gdzie strona napedowa go wykrecilo. Porostu całość mi przeciaglo nie wiem dlaczego tak się stało. Piszę z telefonu dlatego tak dziwnie napisane. Ten Suport jest na kwadrat i tam gdzie nie ma zebatek tak jakby go samoczynnie dokrecilo a tam gdzie strona napedowa go wykrecilo. Porostu całość mi przeciaglo nie wiem dlaczego tak się stało. Wkład po której stronie być powinien włożony czy od strony napędowej gdzie jest blat z zębami?
SoloTM Napisano 25 Lutego 2018 Napisano 25 Lutego 2018 Jeśli od strony zębatek widać gwint a z drugiej strony jest wkręcony głębiej niż na równo z ramą to musisz poprawić. Najpierw wykręcić od strony bez zębatek tak, żeby było widać gwint, następnie wkręcić od strony zębatek tak, żeby gwint cały się schował. Na koniec po przeciwnej stronie wkręcić również aż gwint się schowa. Siły trzeba użyć dość sporej, gwint posmarować po obu stronach.
Thomass13 Napisano 25 Lutego 2018 Autor Napisano 25 Lutego 2018 A jak mocno to wszystko skręcić aż poczuje opór czy tak żeby porostu się schował? O Suport mi chodzi? I bez jakiejkolwiek siły to skręcić? Nie pamiętam jak wcześniej mocno skrecilem całość
Gość Napisano 25 Lutego 2018 Napisano 25 Lutego 2018 Teraz, Thomass13 napisał: A jak mocno to wszystko skręcić aż poczuje opór czy tak żeby porostu się schował? Mocno, bez dokręcania nogą ale mimo wszystko mocno. Suport to jest najmocniej dokręcana część w całym rowerze.
SoloTM Napisano 25 Lutego 2018 Napisano 25 Lutego 2018 Do oporu, siła dość spora, gwinty po obu stronach muszą zniknąć. Jeśli masz dobry suport - mufa 68 i suport 68 to znikną oba, ewentualnie musisz poprawić gwint w mufie, gdyż do ramy stalowej może być trochę trudniej wkręcić taki suport, szczególnie jak miski w nim są aluminiowe.
Thomass13 Napisano 25 Lutego 2018 Autor Napisano 25 Lutego 2018 Czyli zbyt lekko dokrecilem bo wydawało mi się że za bardzo dokrecam i jeszcze spokojnie zapasu było. A co zrobić z tym gdzie gwint widać jak Suport skrece. Porostu co jakiś czas smarem przejechać żeby nie zardzewialo czy są może jakieś zabezpieczenia na to?
Thomass13 Napisano 26 Lutego 2018 Autor Napisano 26 Lutego 2018 Jeszcze raz całośc rozkreciłem sprawdziłem czy sie woda do środka nie dostała. Przypomniałem sobie że najpierw wkreciłem ten pierścień co trzyma wkład a nastepnie sam wkład. Teraz delikatnie wkreciłem pierścień nastepnie do końca wkład suportu ile sie da a nastepnie skontrowałem pierścieniem. Teraz powinno być juz w porzadku mam taka nadzieje. Jeszcze miałem delikatne ustawienie przednich biegów i gotowe.
SoloTM Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 No i super. Teraz zrobiłeś poprawnie. Będzie trzymać.
Thomass13 Napisano 26 Lutego 2018 Autor Napisano 26 Lutego 2018 Temat do zamkniecia dziękuję za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.