Skocz do zawartości

[piasta przód] octane one sztywna oś 20mm serwis

ko17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich . Mam taki mały problem który postaram się opisać w dwóch zdaniach .Mam około 2 lat piastę przód octane one na sztywną oś 20mm . Mój problem polega na tym ze dostał mi się od jednej strony pod kapsel parę ziarenek piachu/ziemi i kręcąc kołem czasami zgrzytnie . Próbowałem ściągnąć ten kapsel ale ni cholery się nie da , szukając po internecie jak to zdemontować to nic nie znalazłem na ten temat . Czy ktoś z was koledzy rozbierał kiedyś piastę na sztywną oś i wie jak to ściągnąć ???? tak wygląda ta piasta http://allegro.pl/octane-one-piasta-orbital-20-srebrny-36h-i6855988399.html

z góry dzięki za pomoc pozdrawiam Karol

Napisano

Ze zdjęcia wygląda jak normalna piasta z wciskanymi konusami. Weź płaski śrubokręt i musisz go włożyć do środka i spróbować podważyć konusa(czasem trzeba użyć trochę siły, ale też bez przesady)

Napisano
57 minut temu, Haitz napisał:

Ze zdjęcia wygląda jak normalna piasta z wciskanymi konusami. Weź płaski śrubokręt i musisz go włożyć do środka i spróbować podważyć konusa(czasem trzeba użyć trochę siły, ale też bez przesady)

mówiąc konusy masz na myśli te czarne kapsle ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...