Skocz do zawartości

[moderacja] granice moderacji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@sznib proszę wskaż mi który punkt regulaminu złamałem.

@Mieciu  czy uważasz że  rozpoczęcie zdania małą literą powinno być przez moderatorów karane cyt z maila:    Kara:    Przyznano punktów: 1, nie wygasają nigdy.   ?

Jak dla mnie to takie gramma-nazi tylko zniechęca do korzystania z forum.

Zrzut ekranu z 2018-02-24 17-34-12_forumrowerowe.png

• Mod Team
Napisano

Proszę bardzo, punkt 3.b

" Dla zachowania przejrzystości wypowiedzi należy używać słowników ortograficznych lub sprawdzać napisany tekst narzędziem do autokorekty. Poważne błędy ortograficzne i składniowe w postach, zwłaszcza dotyczące słów i zwrotów związanych z tematyką rowerową, nie będą tolerowane. "

jak również 2.g

" Posty skrajnie źle założone, niedbale, z błędami ortograficznymi będą usuwane od razu. "

Poza tym dostałeś ostrzeżenie, bez żadnej kary (moderki postów czy blokady dostępu do forum). Czy rozpoczęcie zdania poprawnie, z dużej litery to taki kłopot? Większość użytkowników daje radę, myślę że ty też dasz, jak się postarasz.

Napisano

Dziękuję za wyjaśnienie, postaram się nie popełniać więcej tak karygodnych błędów.

Lliczę na to, że wszystkim tak udzielasz ostrzeżeń, tutaj masz żniwa - jakbyś przegapił.

• Mod Team
Napisano

I po co te złośliwości? Slang (tematyczny), mowa potoczna, mówi to coś? Jak to można porównywać do celowego olewania podstawowych zasad pisowni?

Napisano

Nie mogę na to patrzeć, postuluję przyznać Wam obu ostrzeżenia za brak używania form grzecznościowych.

Jeszcze ktoś gotów pomyśleć, że się nie szanujecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...