arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Witam Panowie i Panie Jakich marek warto szukać w używanych oprócz. Kellys, Kross, Merida, Scott, Trek, Cube, Cannondale, Specialized, Romet, Author, Giant?. Pozdrawiam
gtb Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Przy używce marka ma drugorzędne znaczenie , najważniejszy jest stan konkretnego egzemplarza i dopasowanie rozmiaru .
Gość Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Marka to tak naprawdę tylko kwestia ramy. Unikaj firm o których nikt nigdy nie słyszał oraz bardzo nietypowych. Kilka razy na forum widziałem jak ludzie nie mogli kupić haka to jakiegoś "wynalazku".
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 11 minut temu, gtb napisał: Przy używce marka ma drugorzędne znaczenie , najważniejszy jest stan konkretnego egzemplarza i dopasowanie rozmiaru . Dzięki, to wiem. Ale jest dużo marek równie dobrych co wyżej których nie znam, a przez mniejszą popularność może łatwiej kupić? Jeszcze mi się Unibike i Fuji przypomniał:) 6 minut temu, skom25 napisał: Unikaj firm o których nikt nigdy nie słyszał oraz bardzo nietypowych. No właśnie chcę unikać, tylko nie wiem czego unikać, a czego nie:) Tyle jest tych nazw, że nie wiadomo czy to makrokesz, czy coś niezłego, dlatego pytam.
Dziubek Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Ile osób się wypowie, tyle będziesz miał odpowiedzi. Jedni wolą firmę X, inni Y.
gtb Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Takich marek można wymieniać od groma (Haibike , Superior , Bergamont, Ghost , Fuji) a i tak zapewne wiele się pominie , szukaj po konkretnych parametrach osprzętu a nie marce , zawsze możesz założyć temat w odpowiednim dziale podsyłając linki ze znalezionymi ofertami i pytać o konkretne egzemplarze.
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 Teraz, gtb napisał: Haibike , Superior , Bergamont, Ghost , Fuji No właśnie o to mi chodziło, dzięki. Bianchi jeszcze. (Haibike , Superior, Ghost) pierwsze słyszę.
zenekzenek Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Jeśli nie chcesz nic pominąc to: https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_Fahrradherstellern Nie przełączaj języka (w innych lista biedniejsza). Liczba niemieckich producentów rowerów jest dosyć oszałamiająca swoją drogą.
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 Teraz, zenekzenek napisał: Jeśli nie chcesz nic pominąc to Dzięki
Gość Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Haibike to taki niemiecki Kross Natomiast Ghost to już wyższa półka, przynajmniej tak mi się wydaje
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 1 minutę temu, skom25 napisał: Ghost to już wyższa półka to pomijam:) 25 minut temu, Dziubek napisał: Jedni wolą firmę X, inni Y Dla mnie znaczek ma drugorzędną role, ale ludzie potrafią do ramy makrokesza wsadzić stare używane Alivio czy Deore, Rower ładnie wygląda, dziwnie się nazywa i wołają 1200, a to warte 300 jest, juz nie mówię o korbie suporcie manetkach, obręczach itd.
Dziubek Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Makrokesze odpuszczam całkowicie. Jak dla mnie poszukaj jakiś modeli które Ci się spodobają, i wśród nich będzie się coś wybierać.
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 19 minut temu, Dziubek napisał: Makrokesze odpuszczam całkowicie Wiadomo, tego chcę uniknąć. Szukam do 1000 na miesiąc na wyjazd. Cross, Treking, zresztą to to samo, jak byście przypadkiem widzieli gdzieś fajne ogłoszenie to poproszę linka. Rama 19-20. 21 by uszła. V-brake, sztywny widele, chyba, że lepszy amor. Pozdrawiam
freak78 Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Witam, mam stary model szoski tej firmy: https://www.sirocco.nl choć tej firmy nie ma nawet w wykazie firm z wikipedii, który @zenekzenek podrzucił, ten model który mam czyli sirocco mistral nabyty za 1200 zeta z allegro jest stary, bo na stronce sirocco go nie znalazłem, ale nie narzekam, aluminiowa rama z carbonowym tyłem, i carbonowy widelec plus osprzęt dura ace 7700 i korba hollowtech 2 fc-r700, koła na piastach ultegra 6600 i hula ten rowerek aż miło, a każdy kto patrzy się dziwi, co to za firma drogi nie był, na allegro widzę droższe, a gorsze wozidła tak że @gtb dobrze prawi, przy używce ważny jest ogólny stan roweru i osprzęt, a jaki brand jest na ramie, to już druga sprawa.
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 Teraz, freak78 napisał: Witam, mam stary model szoski Szosa odpada, nie ta pozycja.
freak78 Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 Spoko, chodziło mi tylko o firmę, nie o rodzaj roweru, że jest jeszcze coś takiego jak Sirocco a nie tylko Giant, Kross, Colnago itp. i przyzwoite wozidła robią
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 3 minuty temu, freak78 napisał: Spoko, chodziło mi tylko o firmę, OK, nie załapałem:) Pozdrawiam
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Lutego 2018 Mod Team Napisano 24 Lutego 2018 Marek jest od groma, więc sugeruj się tym co ci się podoba i jest w przyzwoitym stanie i z takowym wyposażeniem. Załóż temat, albo podłącz się do jakiegoś istniejącego. Napisz jaki typ roweru Cię interesuje, jakiej pozycji oczekujesz ( komfort, sport ), podaj styl ( nieśpieszna rekreacja, zacięcie sportowe ) i miejsce jazdy ( miasto, las ), pokonywane odległości ( niedzielne przejażdżki, długie dystanse itp. ). Jeżeli nie jesteś do końca czegoś pewien, to przymiarki do wybranych modeli ( połączone z jazdą próbną ) powinny pomóc w wyborze, a przynajmniej znacznie zawęzić krąg poszukiwań. Jeżeli ma to być rower "jednorazowy" - tzn. tylko na ten miesięczny wyjazd, a potem w kąt, to kup jakikolwiek sprawny technicznie i w odpowiednim rozmiarze oraz najlepiej z dodatkowym niezbędnym wyposażeniem typu bagażnik pod sakwy itd. ( w zależności od tego co Ci będzie potrzebne ), jeśli nie masz zamiaru inwestować dodatkowo po zakupie.
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 5 minut temu, KrissDeValnor napisał: Marek jest od groma, więc sugeruj się tym............ Dzięki Kurcze cymbał ze mnie, nowy na forum jestem i nie mogę odpowiedniego działu znaleźć na ten temat. Z tymi przymiarkami do roweru używanego to tak nie bardzo, nie będę jeździł i oglądał nie wiadomo ilu rowerów za 1000 zł, nie mam czasu. No właśnie jak bym kupił dobrą używkę to myślę, że na lata, taki rower, jak rama ok to można ulepszać w nieskończoność. Do jazdy na co dzień mam mtb. To ma być tylko na wyjazdy, czy wycieczki. Pozdrawiam
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Lutego 2018 Mod Team Napisano 24 Lutego 2018 Wchodzisz np. tu : https://www.forumrowerowe.org/forum/250-miejskie-i-trekkingowe/ lub tu : https://www.forumrowerowe.org/forum/118-zakup-roweru-z-przedziału-cenowego/ i zakładasz nowy temat, albo podłączasz się do jakiegoś istniejącego. Jeżeli rower ma Ci jakiś czas posłużyć, to jednak przymiarka będzie wskazana - nie mówię, że do 100 rowerów, ale przynajmniej do tego upatrzonego warto by było się przymierzyć przed zakupem, chyba że masz niemal pewność, że dany rozmiar będzie OK.
arturos229 Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 25 minut temu, KrissDeValnor napisał: Marek jest od groma, więc sugeruj się tym............ Dzięki Kurcze cymbał ze mnie, nowy na forum jestem i nie mogę odpowiedniego działu znaleźć na ten temat. Z tymi przymiarkami do roweru używanego to tak nie bardzo, nie będę jeździł i oglądał nie wiadomo ilu rowerów za 1000 zł, nie mam czasu. No właśnie jak bym kupił dobrą używkę to myślę, że na lata, taki rower, jak rama ok to można ulepszać w nieskończoność. Do jazdy na co dzień mam mtb. To ma być tylko na wyjazdy, czy wycieczki. Pozdrawiam Teraz, KrissDeValnor napisał: Wchodzisz np. tu Dzięki wielkie Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Zamykam ten temat
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.