Skocz do zawartości

[Trening] Jakie ćwiczenia do jazdy Enduro

mudia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Informacji o trenowaniu jest wiele. Interesuje mnie jednak nie tyle pokonywanie kolejnych barier czasowych, co odpowiedni trening do jazdy enduro. W odróżnieniu od maratonów nie chcę jeździć szybciej, ale skuteczniej - lepie podrywać koło, lepiej balansować, może jakiś bunny hop. To wszystko jednak wymaga odpowiednio wyćwiczonego ciała, silne nogi może wystarczą na podjazdach, ale nie do nawet podstawowych ewolucji.

Grzebiąc e necie trafiłem tylko na ogólniki i ćwiczeniu torsu i jakieś reklamy (odpłatnych) kursów dla pro. Stąd prośba o wskazanie jakie mięśnie należy ćwiczyć do jazdy enduro? Jeśli macie własne doświadczenia lub linki do odpowiednich zestawów ćwiczeń, to jeszcze lepiej.

Napisano

Najważniejsza jest technika, a nie siła. Jak chcesz robić lepszego bunnyhopa, lepiej trzymać manuala to musisz ćwiczyć, ćwiczyć no i jeszcze ćwiczyć te techniki. A odpowiadając na pytanie dotyczące mięśni, na jutubie jest sporo poradników jakie ćwiczenia "nie na rowerze" wykonywać, np. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...