Skocz do zawartości

[rama] trek 4500, pomocy problem z ramą

Wiktor123321

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Są dwa podstawowe standardy mocowania hamulca IS oraz PM

https://www.google.pl/search?biw=1920&bih=943&tbm=isch&sa=1&ei=SmaQWtzqJsTdUauvlrgP&q=hamulec+is&oq=hamulec+is&gs_l=psy-ab.12...60296.62577.0.64635.7.7.0.0.0.0.114.747.2j5.7.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.4.446...0i19k1j0i13k1.0.gCeml7L9oe8#imgrc=Mur72mdDfynQWM:

Skoro rozstaw otworów nie pasuje,to albo nie są one przewidziane dla hamulca,albo potrzebujesz specjalnego adaptera.Z przodu masz oryginalny amortyzator z mocowaniem? Z którego roku rower?

Napisano

Za zakładanie tematu który jest napisany tak nieczytelnie powinna być publiczna chłosta... Tego się czytać nie da.

Ale wracając do tematu:

Jakoś średnio mi nawet układ tych otworów pasuje, zacisk byłby w bardzo dziwnym położeniu. Otwory powinny być dużo wyżej.

Napisano

Ło matko bosko, za taką cenę to już lepiej dorzucić parę groszy i kupić używaną ramę :D

Ja parę miesięcy temu puściłem ramę Hexagona X6 w stanie 8/10 za 180 zł :)

Napisano
Teraz, skom25 napisał:

Ło matko bosko, za taką cenę to już lepiej dorzucić parę groszy i kupić używaną ramę :D

Ale jak ktoś kocha swoją starą ramę Treka i chce mieć w niej hamulce tarczowe to musi trochę jeszcze wyskrobać ze swojej skarbonki.

Napisano
Teraz, Wiktor123321 napisał:

co sądzicie o tym ?

Wygląda to na badziew! Sztywne to nie będzie... Kumpel o którym pisałem że ma ten ww adapter a2z, założył sobie tarcze 180mm (chociaż mu odradzałem) i wszystko gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...