rzymo Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) Chyba pasuje do 'druciarstwa' Szukałem i nie mogłem znaleźć osłony blatu jak z korby Alfine. Do głowy wpadł mi głupi pomysł - a jakby tak zeszlifować ząbki w zużytym blacie? Edytowane 22 Lutego 2018 przez rzymo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lomeltor Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 No elegancko, takie pomysły lubię. Prosto i estetycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) Wow w pierwszej chwili nie zaskoczyłem, że to pytanie retoryczne, a słowo ciałem się stało Całkiem klawo. Ręcznie szlifowałeś? Edytowane 22 Lutego 2018 przez seraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 22 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Główne cięcia dremelem, wyrównanie ręcznie. Blat ma takie pogrubienie na obwodzie, więc było łatwiej, bo zawsze to jakiś punkt odniesienia. Jakby była gładka powierzchnia, to na pewno nie wyszłoby równo... Na Ali większość BCD130 jest pod 45+ zębów, natomiast ja szukałem pod 42. Chciałem ten od alfinki, bo ładnie wygląda. Jak gdzieś kiedyś przypadkiem znajdę odpowiedni to podmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi