Skocz do zawartości

[zaciski piasty] antykradzieżowe jak odkręcić ?

Lerken

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Kupiłem ostatnio rower, ale dopiero po kilku dniach się zorientowałem, że ma dość nietypowe zaciski.

Ma ktoś pomysł jak je można zdjąć?

IMG-20180212-WA0003.jpg

IMG-20180212-WA0002.jpg

IMG-20180212-WA0001 (1).jpg

Napisano

Jak nie masz kluczyka do tego zacisku to chyba jedyna opcja odkręcić to przecinakiem/śrubokrętem i młotkiem. Po takim odkręceniu zacisk do śmieci. 

Napisano

Ogłaszają się specjaliści którzy odkręcają śruby antykradzieżowe i nietypowe kiedy zaginą klucz, może poszukaj takowych w miejscu zamieszkania.

Napisano

Jak masz to tylko w piastach, to taniej będzie te zamykacze rozwalić i kupić nowe.

Oni wymagają przy zamówieniu klucza zapasowego podania pinu, coś jak przy dorabianiu np kluczy do zamków/wkładek klasy bezpieczeństwa C. Jak nie masz tej karty z pinem, to marna szansa na ten klucz, chyba że ślusarz Ci dorobi.

Napisano

Szkoda mi trochę tych zacisków bo mają one swoją wartość, spróbuje jeszcze napisać do sprzedawcy może ma gdzieś ten klucz ;)

jak nie to została wymiana zacisków;(

Napisano

Antykradzieżowe śruby są właśnie po to żeby było trudno je odkręcić bez klucza. Coś mi się mało prawdopodobne wydaje, że właściciel świadomie zakłada takie śruby (bo w standardzie ich nie spotkałem) a potem gubi klucz do nich i jeszcze gubi kartę z kodem do dorobienia zapasowego klucza. Nie obraź się, ale pytasz na forum rowerowym jak ukraść koło w takim rowerze (nawet jeśli jest Twój).

Napisano

@bbc Rozumiem cel i zamysł antykradzieżowych zacisków, ale pierwszy raz w zasadzie się z nimi spotkałem dopiero przy tym rowerze:) przy zakupie nie zwróciłem na to uwagi. jestem w kontakcie z  drugim właścicielem, ale jak nie uda mu się znaleźć klucza a zdobędzie sam kod to nie opłaca mi się wyrabiać tych zacisków za 30 funtów:) wole je zniszczyć i założyć coś zwyczajnego

@phoe Rower został kupiony w Anglii i zamierzam go użytkowca jak najdłużej:) a rower został zakupiony dla tego w Anglii bo po pierwsze mam tam rodzinę, po drugie rowery są o kilkanaście % tańsze, po trzecie jest większy wybór szczególnie używanych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...