gtb Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Co prawda na oficjalnej stronie Unibike nic jeszcze nie ma ale na stronach sklepów można znaleźć oferty modeli 2018 https://sprint-rowery.pl/catalogsearch/result/?q=unibike+2018 . Pierwsze co rzuciło mi się w oczy ofert tylko na kole 29 (czyżby 27,5 poszło u nich w odstawkę ?) i ceny poszybowały w górę. Expert dostanie amorka na sztywnej osi a i rama będzie nowa (suport press fit i sztywna 142x12) https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-unibike-expert-29-2018 no i w końcu zaczęli montować korby dwurzędowe zamiast archaicznych 3x (w Expercie i Flite). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Z cenami u różnych producentów może być różnie w zależności kiedy płacili za towar, niektórzy mogli płacić po 3,65 inni jeśli teraz to 3,35, a 9 % różnicy przy kwocie kilku mln daje sporego plusa lub minusa dla producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 53 minuty temu, gtb napisał: w końcu zaczęli montować korby dwurzędowe zamiast archaicznych 3x (w Expercie i Flite). patrzę na te uniwersalne Evo 29 (za 3400) a tam nadal 3x.., czyli póła wyzej dopiero te dwa rzędy. (ale cena faktycznie mnie by zniechęciła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Czemu nadal 3x? Jeśli rower ma być uniwersalny to chyba w końcu dziwna moda przemija. Biorąc pod uwagę, że powstało coś takiego jak fc-m9020-3 czyli korba dla zawodowców i snobów pod 3x11 widać, że zapotrzebowanie jest nawet w tym segmencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syrobb Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Polski producent , polski sklep a po polsku pisać nie potrafią...'brak telepania łańcucha' , 'pozamiatał'. Rozumiem marketingowy bełkot ale to już jest przesada. Cena 4799 za Experta też nie jakaś rewelacyjna. I to wymieszanie Deore, SLX i XT. Dziwnie to wygląda. Mnie to odrzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) Z malowaniem Experta czekali chyba na prezentację Levela 8.0. Jest to jego naturalny konkurent i ma podobną kolorystykę. Ten czerwony na dole jest dla mnie podejrzany, ale to tylko obrazek na razie. Osprzęt moim zdaniem jest w porządku. W tej półce cenowej praktycznie w każdym rowerze jest wymieszanie Deore, SLX i XT. W Krossie dali najtańsze hamulce i tylną przerzutkę SLX, więc lepiej mieć XT i hamulce SLX jak w Unibike-u. Z drugiej strony Raidon jest raczej gorszy od Recona RL. Jak dla mnie to porównywalne rowery. Zobaczymy jaka będzie geometria, prowadzenie przewodów, no i waga. Edytowane 22 Lutego 2018 przez MD11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowy Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Wszędzie wciskają ten pressfit, a to takie dziadostwo! Sam jestem ciekawy co zaprezentuje unibike w kolekcji 2018. Mogą być ciekawe zmiany, choć szału się nie spodziewam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Przesadzasz. Już kiedyś pisałem, że to były "pierwsze śliwki robaczywki" ale się uspokoiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowy Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Do tego dochodzi kłopotliwa sprawa własnego serwisu, bo już trzeba kombinować z odpowiednim wpasowaniem suportu w miski, czego nie było w przypadku łożysk BSA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Fakt, że trzeba innych narzędzi ale chyba nigdy nie pierdzieliłeś się z odkręceniem zapieczonego BSA albo usunięciem pozostałości jak się gniazdo na klucz urwało... W każdym razie nie jest to trudniejsze niż wymiana misek sterowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) Żywotność to chyba mniej więcej wygląda tak ( od najbardziej żywotnych ) BSA, OCTALINK, HT2, PRESS FIT, racja? a ceny suportów ( od najdroższych do najtańszych - wszystkie średnia półka) PRESS FIT, HT2, OCTALINK, BSA, racja? Cytat Edytowane 22 Lutego 2018 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowy Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Nie ma suportu ht2, to jest system zastosowany w korbach shimano odnoszący się do zintegrowanego ramienia prawego z pustą w środku osią. I tam stosuje się właśnie BSA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 To był skrót myślowy, chodziło o łożyskowanie suportu mechanizmu korbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Wrzucili ofertę 2018 (niestety bez fotek) http://www.unibike.pl/ . Usunęli też z oferty najwyższy model roweru crossowego - Xenona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Na stronie jest - Xenon GTS, "zdjęcie wkrótce": http://www.unibike.pl/xenon.html. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Faktycznie , zasugerowałem się tylko tym co było dostępne bezpośrednio z zakładki "Rowery" , głębiej nie wchodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi