Skocz do zawartości

[forum] i jego szybkosc wczytywania

Tooreck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie wiem jak jest u was ale u mnie w ciagu ostatnich kilku dni forum cos bardzo wolno chodzi - na wczytanie czegokolwiek czekam po kilka minut nawet (o ile sie wczyta w ogole) szybkosc spada nawet ponizej kilobajta do kilkudziesieciu bajtow.

Moje łącze nie jest co prawda demonem szybkosci (tylko 128 kbit w porywach hehe) ale cała reszta działa normalnie, w trakcie wczytywania forum test na numionie wykazuje ze z szybkoscia sieci wszystko jest ok. Sprawdzałem u kumpla i w pracy- jest podobnie (tylko ze w pracy teraz po polnocy cos wreszcie drgnęło i jest juz ok)

forum sprawdzalem na operze, IE, firefoxie i wszedzie jest przerazliwie wolno- nie wiem juz gdzie mam szukac przyczyny, moze Wy cos pomozecie :roll:

• Root Admin
Napisano

Dzisiaj pile, tzn gadalem z jednym z adminow serwera... :D . Podobno się łącze zmieniło na 6mb/s , ale powinno przyspieszyć w takim przypadku 3x. Czemu tak jest? Zgłoscie się z problemem do Dud'a lub Toorgo2.

Napisano
nie wiem jak jest u was ale u mnie w ciagu ostatnich kilku dni  forum cos bardzo wolno chodzi - na wczytanie czegokolwiek czekam po kilka minut nawet (o ile sie wczyta w ogole) szybkosc spada nawet ponizej kilobajta do kilkudziesieciu bajtow.

Przez ostatnie kilka dni u mnie było to samo, a inne strony wczytywały się normalnie.

Próbowałem przez Mozillę, oraz IE. Problem sam się rozwiązał - w tym momencie chodzi elegancko :grin:

Napisano

Mi się tak robi, że nagle forum przestaje kompletnie działać, a po około 15 minutach wszystko wraca do normy. dziwne :?

PS: Używałem IE, teraz mam FireFoxa i jest tak samo :-o

Gość BikerFG
Napisano

u mnie podobnie sie dzieje jak u kolegow, wczesniej nie bylo z tym forum zadnych problemow.

Napisano
U mnie działa obecnie bezproblemowo, wszystko cacuszki zarówno na IE jak i na Firefox-ie  :D

To dlatego, że zostałeś modem :D

Obecnie u mnie wszystko też OK, ale są momenty, że strasznie zwalnia (szczególnie przy wysyłaniu postów) - zarówno Opera jak i IE. :sad:

Napisano

Też miałem jakieś problemy z forum, wolno chodziło ale już jest wszystko w porządku.

PS. No widze że kandydatura Lookasa pozytywnie rozpatrzona :D , stawiasz po browarze za nasze poparcie :grin: :D

Napisano

nareszcie forum zaczeło działac w miare normalnie, mam nadzieje ze to były tylko przejsciowe problemy - kurcze wystarczyło tylko napisac i problemy sie skonczyły - dziwne...

Napisano

A przed chwilą wogóle forum nie chciało mi się zaladować, a jak sie załadowało, to sie krzeczyło strasznie - jakieś dziwne błędy wyskakiwały przy każdym ostatnim poscie na stronie koło ikonki gg :roll:

Napisano

A ja mam znowu drobny problem - jak juz wejde na forum to wszystko chodzi ok, ale najpierw muszę sie na to forum dostać :? . Raz wchodzi, raz nie i to dość długo.... :roll:

Napisano
A ja mam znowu drobny problem - jak juz wejde na forum to wszystko chodzi ok, ale najpierw muszę sie na to forum dostać  :? . Raz wchodzi, raz nie i to dość długo.... :roll:

Mam dokładnie tak samo... :|

PS: Sorki za klona, net mi jakoś dziwnie chodzi :D

• Root Admin
Napisano

nic na to nie poradze. NIGDY nie mialem problemow z forum.wszystko chodzi jak trzeba. moze sprawdzcie czy xc-zone hula podobnie, kiedy forum krzaczy. bo jezeli dziala normalnie to pewnie jakis błąd w kodzie forum

Napisano

wczoraj wieczoram były znowu problemy z załadowanie i głownej i forum :-( Teraz wszysko elegandzo chodzi szybciej sie ładuje mimo użytkowania Telekompromitacji Polska 8)

Napisano

Przepraszamy za problemy, jakie w ostatnim czasie występują, ale ciągle ulepszamy sprzęt... Zapewniam, że będzie coraz lepiej :-)

Dziękuję jednocześnie za wszystkie opinie (zarówno pozytywne, jak i negatywne) dot. działania forum, jest to dla nas ważne.

Wczoraj w nocy była przeprowadzona kolejna modyfikacja... i dzisiaj jeszcze będzie jedna mała... i zbaczymy jak to wszystko będzie chodziło.

Piszcie dalej, jak u was chodzi forum, oczywiście starając się wykluczać problemy z własnym łączem lub komputerem, bo na to nie jesteśmy w stanie nic poradzić :-/.

Pozdrawiam.

Napisano

Problemów z łączem nie mam, i forum chodzi dziś OK, ale mam problemy czasem z samym wejściem na stronę - niby się łączy, ale efekty są marne :?

Dziś u mnie jest OK.

Napisano

ja czasem mam taki dynks ze widze w danym dziale że ktoś napisał ostatniego posta, klikam na temat i niewidze tego ostatniego posta. Dopiero jak wruce i nacisne ta kardke obok niku forowicza który ostatni napisał posta to dopieo go widze. Niezawsze sie tak robi tylko czasami. Ale niewiem dlaczego najczęściej na postach Bizona 8)

• Mod Team
Napisano
ja czasem mam taki dynks ze widze w danym dziale że ktoś napisał ostatniego posta, klikam na temat i niewidze tego ostatniego posta. Dopiero jak wruce i nacisne ta kardke obok niku forowicza który ostatni napisał posta to dopieo go widze

dokładnie to samo mam widze że żaba spłodził posta wchodze a tu go nie ma po chwili ktoś nastepny dodał posta i są juz oba :?

co do predkosci to generalnie jak juz sie wlaczy to u mnie działa wszystko ideolo ale czasami sie łączy i łączy i D*** :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...