Mateusz532 Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 (edytowane) Siema przy wymianie oleju w tłumiku przez przypadek mi się rozkręcił, powie mi ktoś jak to poskładać? wiem że ten taki pręt srebrny mam wkręcić do tego tłumika a potem ten tłumik do tego czegoś po prawej, tylko jak tak robię to nie idzie tego skręcić do końca tylko w pewnym momencie jest wyraźny opór Moje drugie pytanie dotyczy tego ile mam wlać do niego oleju jak mi się już uda to złożyć, do pełna czy jak? Edytowane 21 Lutego 2018 przez Mateusz532 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Jaki amorek? Jakoś trudno uwierzyć mi w przypadkowe samorozkręcenie. Czy przypadkiem srebrnego trzpienia nie należy wkrecić w "to coś po prawej " i dopiero całość wkręcić w tłumik? Czy to "coś po prawej" masz ustawione w pozycji otwartej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 (edytowane) To jest tłumik z widelca, z np R7. Najlepiej się wspomagać manualem producenta:https://www.manitoumtb.com/assets/Service Manuals/2010 Fork Service Manual.pdf Edytowane 21 Lutego 2018 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g286 Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 przypadkiem sam się rozkręcił ? Serio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz532 Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 (edytowane) sam go rozkręciłem bo nie wiedziałem że jest to cały element, sory pierwszy raz robię samemu serwis amora mam to ustawić wstępnie w pozycji otwartej czy zamknietej? Edytowane 21 Lutego 2018 przez Mateusz532 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 W Manitou wszystkie operacje związane z tłumikiem wymagają ustawienia tłumika w pozycji Full Open oraz tłumienia odbicia także w pozycji Full Open. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Co do ilości oleju w manualach jest podana wysokość na jaką się napełnia. Ile poniżej krawędzi rury ma się znajdować lustro oleju. Trzeba pamiętać aby najpierw wlać mniej i popracować tłokiem od tłumienia odbicia ( w pozycji FULL OPEN) aby olej dotarł gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi