Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, Dokumosa napisał:

Niezła ale biorąc pod uwagę, że wszystkie graty pod 27,5 bez boosta są mocno wyprzedawane rewelacji nie ma. Za 1200 można rebę nową z gwarancją kupić.

To ja też linka poproszę. Tylko, czy to cena z ewentualną manetka?

Napisano
5 minut temu, Dokumosa napisał:

To wersja RLT (regulacją tłumienia kompresji na goleni) więc bez manetki...

https://piwnicarowerowa.pl/rock-shox-rockshox-reba-rlt-27-5-2016,3,1242,2053

Hej! Ja Ci to dzisiaj wyslalem! :D myślałem, że może masz na oku coś innego. Ja jedynie na allegro wyhaczylem jeszcze Rebe RL z demontażu z Cannondale, ale sterówka bardzo krótka -  157mm w cenie 1199 no i bez manetki.

Napisano
23 godziny temu, Dokumosa napisał:

Przy okazji - za połowę tej ceny panowie mają epixony 27,5 z najlepszego rocznika 2015.

dałes mi do myślenia :) możesz powiedzieć czemu rocznik 2015 jest najlepszym , będę wdzięczny,pozdr.

Napisano

W tym roczniku pakowali do nich tłumiki, które lepiej pracują i co najważniejsze są rozkręcalne/serwisowalne. W późniejszej produkcji zastosowano tłumik dokładnie taki sam jak w raidonie - zaprasowany cartridge w którym nawet oleju nie można zmienić nie wspominając o ew. naprawie.

• +1 pomógł 1
Napisano

Na moje oko to 2015. W 2016 nie występował fabrycznie oring na goleni do ustawiania SAGu. Jak chcesz mieć 100% pewności to poproś ich o podanie nr seryjnego takiego egzemplarza a po nim sprawdzisz na stronie producenta.

Napisano

jeszcze jedno się podpytam , czy jest sens doplacic do RS recona gold rl 300pln , czy lepszą opcją będzie pozostanie przy tym epixonie? duża różnica w jakości widła? 

Napisano

Jeśli ten Epicon to rzeczywiści wersja z rozbieralnym tłumikiem to dopłata raczej nie ma większego sensu (szczególnie przy takiej cenie zakupu) ale znając twoje upodobania do kombinowania długo to ten wideł u ciebie nie pobędzie (o ile się nie mylę nie dawno miałeś  Mańka którego sprzedałeś).

• +1 pomógł 1
Napisano

hehehe tak GTB , nie było by całego tego zamieszania , gdybym znalazł sztywnego widla qr15 za rozsądne pieniądze , bo placenie 300 euro za kawalek plastiku mnie po prostu rozwala. na ten czas musze cos wykombinować co by jako tako rekreacyjnie popedalowac ( kontuzja) na wiosnę w ramach rehabilitacji.

cos czuje ze ten epixon wygra batalię jako budżetowy wideł. muszę o nim jeszcze poczytać i zdecydować.

a teraz z biegiem czasu wiem ze zrobiłem źle ,że sprzealem minutę , bo to naprawdę swietny amor był , a na pewno lepszy od tych dwóch z mojego kręgu zaintersowania , a cenowo w okolicach 900pln , także na przyszlosc musze być bardziej powsciagliwy.