Punkxtr Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Gdyby kogoś interesowały nowe gripy od absoluteBLACK, to moim skromnym zdaniem w realu prezentują się cudnie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Cena? W czym te gripy są lepsze niż cała reszta? Bo waga powala, ale na minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 21 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Jaki w nich cymes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Wrzucone w formie ciekawostki (jakość wykonania i podanie), rozwodzić się nie będę do momentu gruntownego przetestowania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Opakowanie ladne, tyle ze w sumie wygladaja jak gabka z rowkami A tak czysto teoretycznie czym sie maja wyrozniac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Rowki mają zapewniać lepszą przyczepność, użyto też silikonu o większej gęstości niż np. u ESI i z tego powodu są cięższe ale ponoć znacznie wytrzymalsze na rozcięcia, które są plagą w ESI. Tyle od producenta, jak będzie w rzeczywistości rzetelnie sprawdzimy :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Nie no, ładnie podane,a cena?Bo moje od Wąsatego Toma, czerwone,gumowe i z logo TR, też są piękne i pewnie kosztowały ułamek ceny niż te Czarniawe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Gripy z korkami 137 zł, same korki 47 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Za elitarność się płaci ,takie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Nie wiem jak wy Panowie ale moje gripy z aliexpress po 2 dolki niczym nie odbiegają od "markowych" esi.... Ale wiadomo jak kogoś stać to czemu by nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 2 godziny temu, Punkxtr napisał: Gripy z korkami 137 zł, same korki 47 zł. Biorąc pod uwagę koszt ESI w granicach 85zł, jeśli są faktycznie wygodne, nie najgorzej. Ale z drugiej strony, wyglądają jak byle szajs z chińskiego sklepiku. Pudełeczko pudełeczkiem ale za te pieniądze oczekiwałbym czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 21 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Teraz, Fenthin napisał: ale za te pieniądze oczekiwałbym czegoś więcej. Za pudełko wyłożone atłasem też trzeba zapłacić. Mniej ważne jak smakuje a ważniejsze jak podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 I się zaczyna: nikt z Was jeszcze ich nie widział, ale większość już wie jak smakuje ;-) Nie każdy ma ochotę jeździć na tandecie za dolara, tak jak i nie każdy musi mieć pudełko z hebanu. Fajnie, że mamy poniekąd polski (bądź, co bądź) produkt, który doceniają na całym świecie. A u nas jak zawsze zaczyna się od narzekania. Dla mnie osobiście są równo 8 razy za ciężkie ale mam już rowery gdzie będą pasowały ;-) Czy w praktyce się sprawdzą ciężko powiedzieć. Osobiście najbardziej obawiam się tych rowków (vide zapychanie błotem i niszczenie struktury) ale zaraz wrzucę je do testów dla zawodnika z czołówki górskich maratonów i życie napisze dalszy scenariusz. Bez spiny ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 18 minut temu, michuuu napisał: Za pudełko wyłożone atłasem też trzeba zapłacić. Mniej ważne jak smakuje a ważniejsze jak podane. Oczywiście, że trzeba. Tyle, że mam dysonans między dotychczasowymi produktami, które są ekstremalnie dopieszczone - spójrz choćby na te wzory na takiej pierdółce: https://absoluteblack.cc/centerlock-lockring2.html Przecież to detal na który nikt poza właścicielem nie zwróci uwagi. Nie mówiąc o tarczach korb szosowych, na widok których mi szczęka leci w kierunku podłogi jak szalona. A tu produkt, który jest po prostu brzydki jak noc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 14 minut temu, Punkxtr napisał: Dla mnie osobiście są równo 8 razy za ciężkie Może lekki offtop, które chwyty ważą 10g? Ja mam teraz piankowe Boplight które ważą 18g i sądziłem że to już jest dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Najlżejsze jakie używałem i jednocześnie doskonale działające były Bontrager XXX Lite: https://www.trekbikes.com/ca/en_CA/equipment/cycling-components/bike-handlebar-grips-tape/handlebar-grips/bontrager-xxx-grip/p/07835/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 8 minut temu, skom25 napisał: Może lekki offtop, które chwyty ważą 10g? Extralite Hypergrips, 7,8 gramów komplet bez korków: http://extralite.com/Products/hypergrips.htm Używam ich od lat. Poprawnie założone są bardzo fajne choć dla osób o relatywnie małych dłoniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa1987 Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Miałem brać ESI, ale zamówiłem abosoluteblack W sbike.pl są po 129zł czekam na wysyłkę https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-chwyty-chwyty-absoluteblack-dual-density-silicone-130mm-o_l_156_10966.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dure Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 A jak z ich ściąganiem i ponownym założeniem? Da rady czy na śmietnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) Kończą się moje ESI, czekam na opinie o tych cymesach. Bardziej gęsty silikon to twardsze chwyty? Jak to się ma do komfortu? Trwałość jest pomijalna jak chwyty są niewygodne. Edytowane 22 Lutego 2018 przez michuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 28 minut temu, dure napisał: A jak z ich ściąganiem i ponownym założeniem? Tak jak przy ESI. Przynajmniej tak piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 14 godzin temu, siejak1 napisał: Nie wiem jak wy Panowie ale moje gripy z aliexpress po 2 dolki niczym nie odbiegają od "markowych" esi.... Ale wiadomo jak kogoś stać to czemu by nie A daj linka bo zamówiłem takowe i nie ma nawet porównania do tych z ESI, nie da się ich używać, są śliskie i tandetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi