wupek Napisano 21 Lutego 2018 Napisano 21 Lutego 2018 Witam, Pojeździłem troszkę na oponach Bontrager xr1 i jakoś mi nie podpasywały. Chcę je zamienić na coś ,,szybszego'' Jazda u mnie wygląda 50/50 asfalt, las. Teraz mam 2.2 przód i 2.0 tył. Myślałem żeby zamienić je na tył: Continental Race King 29x2.0 przód: SCHWALBE SMART SAM 29x2.10 Koła mam bontrager mustang elite TLR 29er Co o tym myślicie?
Malinowy Napisano 10 Grudnia 2018 Napisano 10 Grudnia 2018 Polecam continental x-king 2.2 na przód, a np racing ralph 2.1 na tył. Fajnie się sprawują. Choć ja nie miałem większych problemów z bontragerami. Na przód wrzuciłem xr2 2.2, a na tył xr1 expert 2.0 na tył i było świetne trzymanie.
TheJW Napisano 10 Grudnia 2018 Napisano 10 Grudnia 2018 Vittoria Barzo 2,25 jest lepsza i szersza od CrossKing'a (dawnego X-King'a). Nawet 2,1 będzie szersza niż Conti 2.2. Zestaw standardowy wybierany przez wielu zawodników: Rocket Ron + Racing Ralph, 2,25 lub 2,1 jeśli jesteś lżejszy. Barzo + Saguaro na cięższy teren lub 2x Saguaro na "normalne" warunki. Na lekki teren 2x RaceKing. Nie będę polecał mojej ulubionej Peyote, bo ma niewielu zwolenników i trzeba umieć na niej jeździć, do tego szybko się zużywa, więc i tak się nie skusisz. Smart Sam to dobra opona, ale do rekreacyjnego "MTB".
Malinowy Napisano 11 Lutego 2019 Napisano 11 Lutego 2019 lekko odświeżając, mi całkiem nieźle jeździ się na bontragerach xr2. Całkiem solidna przyczepność, znośnie na asfalcie i co najważniejsze, nie złapałem jeszcze kapci w lesie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.