MikeSkywalker Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Na kolejne spotkanie miłośników jazdy bez przerzutek zapraszamy Was w tym roku w Beskid Niski Spotykamy się 27-29 lipca w Hańczowej (30km na południe od Gorlic). Ośrodek nazywa się "U Zosi" i znajduje się w Zdyni, ale z racji tego że prawdopodobnie odbędą się tam szkolne kolonie przemiła pani zarezerwowała dla nas należący do ośrodka dom wczasowy w Hańczowej. Miejsca jest dla maksymalnie 20 osób, wstępnie rezerwowałem dla 15. Jeśli będzie brakowało będziemy myśleć o tzw. dostawkach, jeśli będą wolne miejsca w ośrodku w Zdyni możemy nocować tam. Koszty: - nocleg 40zł osobodoba - obiad 20zł - śniadanie 15zł Co do posiłków - jest możliwość zamówienia z dostawą do domu albo spożycia w stołówce w ośrodku w Zdyni. Będziemy mieć go "po drodze" wracając z trasy więc myślę że z tej opcji skorzystamy. Miejsce ogniskowe zapewnione, w pobliżu domku mamy też rzekę więc można się ochłodzić. Koszty opału/sprzętu ogniskowego/prowiantu przedstawię w terminie późniejszym. Tak samo wszelkie inne informacje - przestawię wkrótce, jak będę w Beskidzie w najbliższym czasie odwiedzę ośrodek i o wszystko dopytam. Wstępny plan imprezy: Piątek: - zakwaterowanie - rundka po okolicy dla chętnych - integracja Sobota: - śniadanie - trasa główna ~70km (postój na posiłek/napoje odwadniające po drodze). Jeśli chodzi o profil trasy w przeważającej mierze będą to doliny, łąki, dawne wsie i odcinki leśne Beskidu Niskiego, z licznymi brodami. Asfaltu będziemy unikać. Przełajowo jak najbardziej do zrobienia, przełożenia preferowane podam po ustaleniu tras. Mała zajawka tego co nas czeka: - obiad po powrocie - wyjazd w teren dla chętnych (miłośników zmęczenia się w pionie)/alternatywna wycieczka dla pozostałych - ognisko i integracja Niedziela - śniadanie (albo zorganizowane albo we własnym zakresie) - wycieczka jednobiegowa w 3 wariantach (do ustalenia na miejscu) a)wycieczka do Wysowej Zdroju b)terenowych bauns po okolicy dla chętnych c)wycieczka na Słowację - Zborov/Bardejov Jeśli chodzi o dojazd: - samochodem rzecz jasna: indywidualny do ośrodka - pociągiem - do Gorlic dojeżdża pociąg z Tarnowa, z Gorlic 30km na korbach - ze wsparciem: oferuję transport (przyczepkę na rower i miejsce w samochodzie) dla zainteresowanych, z dworca Gorlice i/lub Rzeszów, w zależności od chętnych. Póki co tyle informacji, wszelkie szczegóły będą pojawiały się na bieżąco Nie pozostaje mi nic innego jak otworzyć listę osób biorących udział w imprezie: 1. MikeSkywalker Jeśli ktoś dotrze w sobotę proszę o dopisek przy nazwisku sb/nd, pobyt domyślny to piątek-niedziela nie wymaga precyzowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 1. MikeSkywalker 2. Rysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 MikeSkywalker Rysz akkwlsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 MikeSkywalker Rysz akkwlsk kaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 MikeSkywalker Rysz akkwlsk kaz Kreick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IBNZ Napisano 21 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 MikeSkywalker Rysz akkwlsk kaz Kreick IBNZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 To tak jeszcze gwoli uzupełnienia: Jest to impreza jednobiegowa. Czyli można wziąć w niej udział jedynie na rowerze jednobiegowym, a więc takim w którym niemożliwa jest beznarzędziowa zmiana przełożeń czy to w trakcie jazdy czy podczas postoju Singlova 2018 jest kolejną edycją spotkań miłośników jazdy bez psichrzutek. Jak było na poprzednich imprezach? Szczegóły w podlinkowanych tematach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 23 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 MikeSkywalker Rysz akkwlsk kaz Kreick IBNZ zuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 MikeSkywalker Rysz akkwlsk kaz Kreick IBNZ zuki Ivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Będzie z nami jeszcze jeden zawodnik z Rzeszowskiej Grupy Lokalnej MikeSkywalker Rysz akkwlsk kaz Kreick IBNZ zuki Ivan Krystian Pozdr, zuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 19 Marca 2018 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 MikeSkywalker Rysz akkwlsk kaz Kreick IBNZ zuki Ivan Krystian Maciejas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 19 Marca 2018 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 W dniu 24.02.2018 o 11:10, IvanMTB napisał: Ivan Jak jedziesz tam? I przerobisz mi napęd 2x10 shimano na 1x1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Zabierzesz narzędzia i garść podkładek redukujących bębenek to Ci ustawimy. Bedzie singiel jak u Maciejasa i Dżejkoba w Szotlandzie Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Jestem po wizycie w ośrodku Jako mała zajawka albo argument dla jeszcze-nie-zdecydowanych - widok z domu w Hańczowej. Miejsce jest w mojej opinii świetne - powierzchni w domku jest sporo, trzy kondygnacje i kilka pokoi, trzy łazienki także z kolejkami nie powinno być problemu, do tego kuchnia do naszej dyspozycji, jadalnia i duży salon na wieczorną posiadówkę. A jak bardzo się ubłocimy to jest nawet pralka Na rowery sporo miejsca w korytarzu na parterze. Za domkiem zadaszone palenisko. Dojazd bardzo prosty. Widok z drogi: https://goo.gl/maps/aU7dB71QuRJ2 W pobliżu jest Jezioro Klimkowskie także jest opcja na wycieczkę nad wodę w dniu rozpoczęcia. Tereny piękne, ale objazd tras wciąż przede mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Ale @skwarek2 ma bębenek XD, o ile się coś nie pozmieniało.... Jakby co - napinajkę będę mieć. Z tymże - w praktyce jest niepotrzebna - wystarczy zainstalowana przerzutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 2 godziny temu, maciejas napisał: ma bębenek XD Teraz mam koła DT Swiss M1700 i raczej nie zmieniam. Napisze ktoś co ja potrzebuje do przeróbki bajka na SS. Garść podkładek to enigmatycznie dla mnie wyrażenie @IvanMTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Kolega potrzebuje jedno z tych: 1. bardziej profesjonalne: https://rowerowy.com/sklep/czesci/kasety-drivery/drivery/prod/a2z-ad-one 2. budżetowe: Zębatka z kasety o wybranym rozmiarze i garść podkładek dystansowych z kasety (tych co są między zębatkami) Opcja dwa jest o tyle niebezpieczna, że jak mamy ciężkawą nogę i bębenek w glinie to można się nabawić wgnieceń. Pozdr, zuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 40 minut temu, zukikiziu napisał: 1. bardziej profesjonalne: https://rowerowy.com/sklep/czesci/kasety-drivery/drivery/prod/a2z-ad-one Kompatybilny z piastami 8/9 rzędowymi. - Ja mam dychę napęd 2x10. To będzie pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Będzie pasować. Bębenek jest taki sam dla 8/9/10 a nawet 11s (kaseta mtb) Pozdr, zuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Jedzie ktoś z północnej części Polski? Mógł bym się podczepić z rowerem lub zabrać swoim autem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Zdefiniuj - pólnocna część Polski Pewnie z Rambolem będziemy smigać. Ale szczegóły to jeszcze zbyt wcześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Temat trochę ucichł bo jestem od paru tygodni na rowerowym odwyku, zalecenia lekarskie. Ale jakie by decyzje doktorów nie były lipcowe weekendy mam zaplanowane na objazd wstępnie wybranych tras. Także uprasza się o cierpliwość i dopisywanie do listy uczestników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Spokowodza, wracaj do pełni zdrowia a trasami się nie spinaj - jak pizgniemy na spontan i żywioł to się raczej nic nikomu nie stanie...może najwyżej się komuś z paszczy uleje ale ‘bym się tym nie stresował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 A KERY BEDZIE PYLAŁ PO PIWO? mono jakie lokalne kajś tam fort warzom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Najbliżej jest do browaru Dukla, ale braknie nam paru kilometrów żeby o niego zahaczyć. Browar zasłynął kiedyś tym że wszystkie piwa wypuszczali kwaśne, niezależnie od stylu. Czy coś poprawili z jakością nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.