Skocz do zawartości

[Zapięcie rowerowe] Zapięcie Onguard K-9?

Fellow

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :) Jaka jest wasza opinia na temat zapięć typu Zapięcie ONGUARD K-9? Szukam czegoś co pozwoli mi bezpiecznie przypiąć rower. Wiem, że najlepsze zapięcia to te typu U, ale z drugiej strony zastanawiam się nad wagą takiego zapięcia oraz trudnością przypinania do niestandardowych stojaków rowerowych ;)

Czekam na opinie :)

Na złodzieja nie ma zapięcia. Przypniesz ramę, ukradną koła. Przypniesz koło to koło zostanie reszta pojedzie z złodziejem. Ja mam dwa rowery. Jeden gorszy do jazdy gdzie wiem że będę musiał zostawić, dodatkowo jest znakowany przez policję i na ramę naklejka koloru żółtego"ROWER ZNAKOWANY". Drugi w trasę. Nie wszyscy mają warunki by przechowywać 2rowery. 

Dziękuję za odpowiedź :) Do tej pory korzystałam ze zwykłego zapięcia linkowego i nie miałam nigdy problemów, ale rower zostawiałam w miejscach z monitoringiem i słabo narażonych na kradzież... Teraz rower będzie moim głównym środkiem transportu i szukam czegoś, co nie będzie kusiło potencjalnego złodzieja, ale też nie będzie dla mnie obciążeniem. Rower na szczęście nie jest dużo warty, więc pewnie zaryzykuję bardziej "elastyczne" zapięcie niż te typu U :))

• 2 tygodnie później...

Witam!

Ja też się podłączę do tematu. Najpierw myślałem o klasycznym u-locku ale zobaczyłem jeszcze taki wynalazek:ONGUARD ARMORED Revolver X4P 8146 ULOCK, np: http://allegro.pl/za...6950759571.html

Czy ktoś może ocenić tego typu zapięcie? Reklamowane jest jako lekkie i ma poziom bezpieczeństwa 55/100, czyli więcej niż tańsze ale firmowe u-locki.Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...