myrcek71 Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Witam, proszę o pomoc chciałbym kupić rower spinningowy podam dane techniczne roweru, wiem widzialem ceny nawet za 13tys ten jest w cenie 1,5 tys-2tys jest to moj pierwszy rower spinningowy, nie znam sie w sklepach malo co mowią o tym czytałem tylko ze magnetyczny jest cichszy od mechanicznego. Proszę o pomoc !!!!!! rodzaj oporu: magnetyczny wymiary rozłożone :(dług x szer x wys.) 128 (regulowana) cm x 63 cm x 120 cm waga koła zamachowego : 22 kg regulacja siodełka w pionie: max. odległość od podłoża: 103cm wielostopniowa regulacja kąta kierownicy w pionie i poziomie płynna, manualna regulacja oporu z system STOP rolki transportowe system poziomowania tylnej podstawy sensory pulsu w uchwytach uchwyty pokryte miękkim neoprenem pedały z paskami trzymającymi waga produktu : 58 kg waga użytkownika : 150 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 No i bardzo fajny rower. Magnetyczny jest cichszy, teraz i ja bym kupowała taki zamiast mechanika. (Jedyne co hałasuje po czasie to hamulec obcierający po kole własnie- docisk oporu) Kiepskie siodełko szczerze mowiąc, ale to najmniejszy problem. Fajnie ze ma sensory, dla np starszych osob jest to okej ja używam paska na klatkę i polara bo tam przynajmniej mam wszystkie parametry dedykowane pod siebie, tu jest program ogólny na podstawie hr odczytu czy trzeba się 'wpisywać' ? Jedyne co mnie zaintrygowało to dość skąpy zakres ruchu siodełka (przod tył) moze warto dopytać jaki jest margines w poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Rower ze zdjęcia ma mechaniczny system regulacji oporu ( filcowa szmatka ). Jako nowy - jest zbyt tani, jeżeli oczekujesz solidnego i bezawaryjnego sprzętu. Osobiście poszukałbym używanego,profesjonalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Teraz, myrcek71 napisał: widzialem ceny nawet za 13tys ten jest w cenie 1,5 tys-2tys Nie wiem czy nie lepiej zapisać się na spining- lepsza motywacja treningowa. Trening spiningowy prowadzony w grupie i z trenerem to nie to samo co w domu. Za 2-3 tys będziesz miał parę lat treningów w okresie zimowym. W zaciszu domowym ciężko znaleźć chęci i motywację do trenowania. Często kończy taki rowerek jako wieszak na ciuchy zbierający kurz ;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myrcek71 Napisano 20 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 6 godzin temu, lederfox34 napisał: No i bardzo fajny rower. Magnetyczny jest cichszy, teraz i ja bym kupowała taki zamiast mechanika. (Jedyne co hałasuje po czasie to hamulec obcierający po kole własnie- docisk oporu) Kiepskie siodełko szczerze mowiąc, ale to najmniejszy problem. Fajnie ze ma sensory, dla np starszych osob jest to okej ja używam paska na klatkę i polara bo tam przynajmniej mam wszystkie parametry dedykowane pod siebie, tu jest program ogólny na podstawie hr odczytu czy trzeba się 'wpisywać' ? Jedyne co mnie zaintrygowało to dość skąpy zakres ruchu siodełka (przod tył) moze warto dopytać jaki jest margines w poziomie. Siodełko tez w 2 płaszczyznach Podstawowe funkcje : bardzo mocna konstrukcja stalowa koło 22 kg. rodzaj oporu : dociskowy rodzaj napędu : łańcuch podpórki na przedramiona pomiar pulsu regulacja siodełka w 2 płaszczyznach regulacja kierownicy w 2 płaszczyznach kółka transportowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.