TheJW Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Czy ktoś z Was może polecić mi jakiś bagażnik na klapę do Forda Fiesty Mk7? Przewożone będą maksymalnie 2 rowery. Decathlonowe nie są kompatybilne, Thule nie ma w ofercie żadnego pasującego na to auto, no i nie udało mi się znaleźć tabeli kompatybilności bagażników Peruzzo. Oczywiście im taniej, tym lepiej (ale bez przesady...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Dzień dobry Coś jest na mało znanym portalu aukcyjnym, ale trudno mi ocenić jakość, przydatność i czy w ogóle będzie pasować... Swoje rowery wożę wewnątrz auta Hasło" Bagażnik na rower rowerowy - FORD FIESTA ", zerknij: http://allegro.pl/bagaznik-na-rower-rowerowy-ford-fiesta-i6040884571.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 (edytowane) Szkoda że one potrafią np wgnieść klapę... lepiej założyć hak i kupić na hak, no wyjdzie zdecydowanie drożej, ale ewentualna wymiana(zrobienie) klapy też tania nie jest. No i za ten z linka jest mandat, a nawet może zabronić dalszej jazdy, 1 zasłania lampy, 2 brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Edytowane 19 Lutego 2018 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Użytkowałem bagażnik na klapie w Fabii i nigdy więcej! Z klapy zrobił masakrę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 14 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Niejednokrotnie już o tym pisałem, że takie bagażniki w miejscach styku z klapą ja po prostu niszczą. One zostały stworzone dl ludzi, którzy mają gdzieś jak ich auto wyglada, a jedyne o co się martwią, to jak dojechać gdzieś z rowerem autem. Wszystko inne schodzi na dalszy plan. W przypadku Fiesty, teoretycznie możesz zlecić domontowanie haka i później bagażnik. Jednak będzie to początkowo drogi koszt. Zdecydowanie lepiej kup sobie jakieś używane stopy Thule, plus belki i na to bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 (edytowane) Porzuciłem pomysł montażu bagażnika na klapę. Zastanawiałem się nad dachowym (ale do 3-drzwiowych aut nie ma dużego wyboru i są drogie) i właśnie nad hakiem, ale to za dużo zachodu. Postanowiłem kupić wodoszczelną plandekę i wozić rower bez kół wewnątrz auta. Dziękuję za pomoc i odwiedzenie mnie od tej idei. Edytowane 14 Marca 2018 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 14 Marca 2018 Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Przewożenie roweru wewnątrz auta to najlepszy ze sposobów transportu, o ile lepsza połowa pozwoli. I nie potrzeba plandeki, wystarczy folia malarska za kilka zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dww3 Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Używam już 2 lata Thule na klapę w Kia RIO i nie narzekam. Naczytałem się o rysach, niewygodach itp a nic takiego nie doświadczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zindo Napisano 18 Maja 2018 Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 (edytowane) Podłącze się do wątku. Też się zastanawiam na takim na klapę do Astry G. Wiadomo to najgorsze rozwiązanie ale szukam czegoś na przewóz rowerów 3-4 razy do roku. Sklep zaproponował mi że lepiej będzie jak wezmę najtańsze belki (stalowe) i tanie uchwyty. Haka nie mam a jego zakup i instalacja + uchwyt windują mocno cenę. Przerabiałem już wożenie 2 rowerów w środku (po zdjęciu przednich kół) ale jest z tym trochę zabawy poza tym prawie nie zostaje miejsca na bagaż. Chyba że tanio uda mi się dostać jakieś używki. Znalazłem coś takiego http://aguri.pl/produkty/advans/ Wygląda na to że nie zasłania tablicy i świateł. Edytowane 18 Maja 2018 przez Zindo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laqula Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Ja mam coś podobnego. Całkiem dobrze daje sobie radę z przewożeniem rowerów, ale tak jak wcześniej pisał Pixon to raczej tylko dla tych którzy nie przejmują się stanem lakieru. Nawet na pierwszej jeździe już miałem pierwszy mały odprysk lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 W dniu 18.05.2018 o 16:54, Zindo napisał: Sklep zaproponował mi że lepiej będzie jak wezmę najtańsze belki (stalowe) i tanie uchwyty. I tak zrób. Osobiście polecam uchwyty za widelec. Poza nie niewielkimi (ale zawsze) uszkodzeniami klapy i zderzaka, cały czas parzysz w lusterko, czy rowery jeszcze są czy odleciały Na dachu będziesz miał głowę spokojną, o ile nie wiedziesz tak do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zindo Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 @laqula @siimon dzięki za porady. Sprawa wygląda tak że o lakier tak mocno się nie martwię bo Astra jest już dość stara i nie wiem jak długo nią będę jeździł (w przyszłym roku kończy 18nastkę). Z drugiej uchwyty na rowery mógłbym przełożyć do nowego auta (w przyszłości) a z belkami to już tak dobrze może nie być. Z garażu nie korzystam jedynie trzeba mieć na uwadze garaże w centrach handlowych. Mocowania za widelec bym nie chciał bo chciałbym właśnie uniknąć zdejmowania kół co muszę robić jak wrzucam rowery do środka. @siimon zdarzyło Ci się że paski się poluzowały ? albo o zgrozo bagażnik odłączył się od auta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 30 minut temu, Zindo napisał: @siimon zdarzyło Ci się że paski się poluzowały ? albo o zgrozo bagażnik odłączył się od auta ? Zawsze luzują się ale nieznacznie, co nie zmienia faktu, że jednym okiem zawsze odruchowo zerkałem. 33 minuty temu, Zindo napisał: Z drugiej uchwyty na rowery mógłbym przełożyć do nowego auta (w przyszłości) a z belkami to już tak dobrze może nie być. Uchwyty dachowe też są uniwersalne i pasują praktycznie do każdego bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi