xchaotic Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Witam, Syn ma 140cm, spodziewam sie ze w tym sezonie urosnie a nie zmaleje Myslalem ze mu kupie 24", ale duzo osob tu pisze ze mozna przy tym wzroscie pomyslec o 26". Jak mu kupie 24" to np Scott 24" zaleca tylko do 145cm, a potem juz 26": https://www.scott.pl/produkt/609/4293/Rower-Scale-RC-JR-24-Disc/ Takze do dzisiaj bylem przekonany ze mu kupie 24" na razie, ale wyglada na to ze mozna od razu 26"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Są w sprzedaży 26 z malutką podgiętą 13 " ramą. To może być taki złoty środek. https://www.kellysbike.com/pl/junior-c604/naga-70-neon-green-p54187 Wydaje mi się że trzeba się wybrać do sklepu rowerowego i to sprawdzić. Czasem jest tak że dzieciak nie wsiądzie ci na rower w jego mniemaniu za duży ;-(( Pamiętaj że i tak będziesz ten rower zmieniał. Bo z niego wyrośnie. Tylko że na małej 26 pojeździ dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Miałem podobny dylemat. Wsadziłem dzieciaka na 26 na małej ramie i stopami haczył o przednie koło. Na kołach 24" i ramie 13,5" jeździł dopóki nie przerósł 150cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchaotic Napisano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Jednak warto bylo pojezdzic po sklepach, wsadzilismy dziecko na 24" i okazal sie kompletnie zbyt maly. Wsadzilismy go na 26 z malutka rama (13") i tez byl za maly, ostatecznie 26" + rama 16" wydaje sie byc dobra na teraz. Nawet przymierzalem go do 27.5" + mala rama ale to raczej sredni pomysl - rower jest wtedy ciezki, ma duzy przeswit, ale ciezko jest dziecku dosiegnac do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi