Skocz do zawartości

[amortyzator]RS Recon Silver RL Solo Air zmiana 140 na 120mm możliwa??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Teraz, popio napisał:

czyli generalnie bylby to zaeybysty amortyzator recon silver gdyby nie stalowe golenie?

Recon generalnie to dobry amortyzator. Stalowe golenie - masa tylko większa. Wiotkości nie odczujesz jak masz oś 15- nie ma bata.

Napisano
3 godziny temu, Dokumosa napisał:

Faktem jest natomiast, że każdy rockshox wybacza więcej jeśli chodzi o regularne przeglądy właśnie że względu na kąpiel olejową.

właśnie , w kąpieli olejowej następuje ciągłe smarowanie olejem.

Ja na suntourze smarowanym smarem i goleniach alu , troszkę się zawiodłem, szlag je trafił po jednej zimie.

Kąpiel  się lepiej spisuje

Napisano (edytowane)
28 minut temu, woojj napisał:

Recon generalnie to dobry amortyzator. Stalowe golenie - masa tylko większa. Wiotkości nie odczujesz jak masz oś 15- nie ma bata.

nowy recon wazy mniej od raidona hehe , wiec nie wiem skad taki atak na silvera

i najważniejsze ... czy podkładkami zmniejsze skok ze 140 do 120 ? bez wymiany elementów?

Edytowane przez popio
Napisano

z innej beczki , czy amor 27.5 pomieści kolo 29 i czy jest duża roznica w wysokości?

mogę kupic recona gold rl za 800 ale ... pod kolo 27.5

Napisano (edytowane)

Ograniczenie skoku jest teoretycznie zawsze wykonalne, bo ograniczyć trzeba mu maks wysunięcie, pytaj o to np Wicha(Fonika na forum) ale zapłacisz za usługę 100-150zł pewnie + przesyłka w 2 strony... średnio opłacalny biznes.

Edytowane przez phoe
Napisano

Tak wynika z manualu

Teraz, popio napisał:

gtb czyli ze 140 mogę jedynie zmniejszyć na 130? 

Tak wynika z manualu producenta, sam nie rozbierałem.

Napisano (edytowane)

No nie... bo w 27,5 jak założysz oponę 27,5x2.25 to tam nie ma miejsca wolnego 2 cm. :D jest z 1,5cm... a potrzebujesz przy takiej samej oponie połowę z 1,5 cala, czyli:
- 1,5 x 2,54 = 3,8cm/2 = 1,9cm + wolna przestrzeń na "błoto".

Edytowane przez phoe
Napisano (edytowane)

Boost to szerokość piasty... zwykła sztywna oś to 15x100mm, boost to 15x110mm.

A 27,5+ to tak zwane 27,5 plus, czyli masz u góry miejsce na opony 27,5x2.6/2.8, wtedy zmieścisz też 29x2.4.

Edytowane przez phoe