Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Chcę wymienić hamulce w moim Rockriderze 500 z mechanicznych na hydrauliczne 

Teraz pojawia się pytanie jakie nowe hamulce do około 350 zł kupić?

Amortyzator no name - autorski amortyzator od btwin (firma produkująca rockridery) na którym ustawia się wagę za pomocą pokrętła 

Tarcze hamulcowe od avida hs1 

Edytowane przez Fendrepans
Napisano

Albo po taniości Shimano BR-M315 lub M355 (+/- 200zł) albo zwiększenie budżetu (+/- 450zł) i Deore M615 lub M6000 albo Magura MT2. Z racji modelu do którego chcesz to montować pierwsza opcja wydaje się bardziej sensowna.

Napisano
2 godziny temu, Fendrepans napisał:

A wracając avid elixir 5 opinie?

Jeżdżę na nich już 2 lata, zero problemów. Korzystam z nich do FR i naszego DH, modulacji i siły mi nie brakuje, tarcza HS1 200mm.

Napisano
W dniu 18.02.2018 o 14:05, Fendrepans napisał:

A jakieś opinie odnośnie avid elixir 5

Jeśli kupisz nowe i będziesz raz do roku wymieniał płyn hamulcowy- to lepsze hample od tanich shimano. Nie mają problemów z wyciekami. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 18.02.2018 o 13:19, Fendrepans napisał:

Chcę wymienić hamulce w moim Rockriderze 500 z mechanicznych na hydrauliczne

Nie napisałeś ile ważysz ? To ważne. Tanie hamulce nie radzą sobie z miśkami.

Napisano (edytowane)

300zl to przód xt m785 za 209 zł z alle i tył byle co np m315 za 80-90zl i przy takim zestawie w tym rowerze malo ważne ile ważysz.

Edytowane przez abdesign