Skocz do zawartości

[27.5] Opony terenowe węższe niż 2.0'

Prz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam opon terenowych 27.5 węższych niż 2.0'. Póki co znalazłem Maxxis Crossmark 1.95, jest coś jeszcze oprócz takich bardziej trekkingowych?

Napisano

Powiedzmy, że porównywalnych lub bardziej terenowych, póki co w szerokościach mniejszych niż 2.0' znajduję tylko opony pokroju Marathonów itp.

Jest jeszcze Saguaro w równym 2.0', jest szansa że też by się zmieściła w moim nowym projekcie.

Napisano

Rama jeszcze nie jest zamówiona, ale to fabrycznie gravel z prześwitami na 45c, więc po założeniu 27.5 na wysokość powinno być wciąż sporo miejsca, bardziej będzie się zapewne liczyć szerokość. RK pod tym względem pewnie byłyby ok, ale z kolei one są typowo na suche warunki raczej, potrzebowałbym bardziej czegoś uniwersalnego pokroju choćby Saguaro, załóżmy że 2.0 też będzie ok. Teraz widzę, że X-King jest też 2.0 (myślałem że 2.2 to minimum), więc na pewno to będzie ciekawa opcja.

Napisano

Ostatnio szukałem opon węższych od 2.0 i tak. Crossmark 1,95 mają w mojej obręczy (19mm) szerokośc 47mm, opona Specialized Rengade sport 1,90 którą w końcu kupiłem ma 44mm szerokości a dostałem info od przedstawiciela CST, że któraś z ich opon terenowych o szerokości 1,95 ma nawet 43mm szerokości - ale niestety nie wiem na jakiej obręczy... a i model opony o którą pytałem mi uciekł... ale CST robi chyba trzy bieżniki w tym rozmiarze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.