zelik76 Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Witam. Jako że nie ma u mnie w bliskiej odległości sklepu z rowerami Cube nie mam możliwości osobiście przymierzyć się do ramy. Zostaje mi zamówić rower w necie, ale mam problem z doborem ramy, a jak czytałem kilka tematów to sporo osób wspominało że rozmiarówka Cube jest trochę pokręcona. Prosiłbym o rady bo jestem w kropce. mam 176cm wzrostu a w nodze 80cm. Normalnie dla mnie byłaby 50. Seria Cube jaka mnie interesuje to Cross Race. I z tego co zrozumiałem ze zdań użytkowników to chyba trzeba się zainteresować rozmiarem 53? Ktoś coś podpowie, albo jest podobnej budowy jak ja i śmiga na tych roweruch? Bardzo byłbym wdzięczny za opnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 16 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Akurat w tym przypadku rozmiarówka się zgadza - tzn. rozmiar 53 ma podsiodłówkę 53 cm ( normalnie mają np. 52 z podsiodłówką 50 cm ) i tego chyba najbardziej możesz się obawiać, że rower będzie za wysoki i rama będzie gniotła w kroku, a jest to całkiem prawdopodobne, bo masz przekrok 80 cm. Możesz zapytać sprzedawcę jak wysoko jest górna rura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelik76 Napisano 16 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 No właśnie wiem i mam wątpliwość czy wymiar się zgadza z tym co w katalogu piszą. Gdzieś czytałem że ktoś miał rower właśnie z ramą 53 która miała 49cm. ale już nie wiem gdzie bo przeleciałem chyba setki stron. Ale jeśli masz rację to to mi trochę skomplikuje sytuację bo aktualnie tam gdzie chcę kupić to nie mają 50-tek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPiotr Napisano 17 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 mierzyłem w zeszłym roku cube cross race w wersji 53 i 56 , 56 zdecydowanie za duża - 53 w sam raz , mam 180cm i nogę 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasnoludkowy Napisano 2 Marca 2018 Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Sprzedaje rowery Cube i akurat znajomy z pracy ma wzrost 178cm i noga 85cm, pasuje mu 56cm. Więc 53 może być ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andmatdom Napisano 2 Marca 2018 Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Mam Cube Attain GTC Pro Disc 2017, wzrost 176, noga 80, więc tak jak ty. Rozmiar roweru to 53, pasuje idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.