Skocz do zawartości

[rower]Kelly's magnus za 1650 zł

Mario090692

Rekomendowane odpowiedzi

Całkiem fajny rower, choć kolor zupełnie nie w moim guście. I cena całkiem ładna. Do DC pewnie się szybko przyzwyczaisz, ale rzeczywiście to zupełnie inne uczucie.

Wilku, czemu niby nie da się założyć tarczówek do DC? W wersji z linką to oczywiście będą mechaniki, ale zawsze.

120mm bendus to nie xc... raczej mi to duala przypomina :P

a to rower przeznaczony do scigania sie, a nie jazdy rekreacyjnej, wiec jego wyglad to porazka przynamniej dla mnie.

Racja, mnie równierz nie podobają się modele Kelly'sa 2007, choć te z wyższej półki są fajne (jak wszystkie na XT/XTR)

Właśnie zorientowałem sie że ta specyfikacja roweru, którą wam podałem w ogóle sie nie zgadza z moim rowerem. Nie wiem co ci kolesie z kellysa porobili ale na wszelki wypadek podam wam jego opis, który się z nim zgadza :P:

frame DUALTEC alloy double butted

frame size 17.5" / 19.5" / 21.5"

fork ROCK SHOX Judy J2, 100mm / TurnKey Lockout

head parts RITCHEY Logic Zero integrated

b.b.parts SHIMANO cartridge

crankset SR SUNTOUR XCM314

f/derailleur SHIMANO Deore

r/derailleur SHIMANO Deore LX

shifters SHIMANO Deore Dual Control

speed 27

freewheel SHIMANO CS-HG50-9 (11-34T)

chain SHIMANO CN-HG53

brakes TEKTRO 832AL

brake levers SHIMANO Deore Dual Control

hubs SHIMANO M495 Center Lock Disc

rims KBIX WMX (32h/eyelet)

tires KELLY’S 2.0 Cobra skinwall

stem RITCHEY Pro

handlebar RITCHEY Comp

seat post RITCHEY

saddle KBIX Ultraform PRO-Race

pedals VP alloy

weight kg 13,14 (19.5")

-> Mario090692

Bo to jest model 2006, i w sumie dobrze bo Magnus 2007 wygląda bardziej Freeride, niż Cross Country. Jednym słowem masz bardziej sportowy rower z wyraźnym nastawieniem na maratony :P A tak poza tym to gratuluję dobrego wyboru :) Ps. sprawdzałeś na wadze ile tak naprawdę waży twój Magnus ?

• 1 rok później...

Jako że to mój pierwszy post, wypadałoby się przywitać - cześć :-)

Poszukuję dobrego roweru do XC (nie nastawiam się na jakieś ogromne wyczyny, z drugiej strony lubię czasami pojeździć w trudnym terenie). Mam 15 lat, około 180cm wzrostu, ~70kg. Wstępnie upatrzyłem sobie Kelly's MAGNUS, ale nie wiem czy to dobry wybór. Za rower mogę dać do 2 tyś., może trochę więcej. Czy owy kelly's to dobry wybór, czy polecacie coś innego?

I jako drugie pytanie - czy kupowanie roweru w GoSport jest dobrym pomysłem, czy jest tam szajs taki sam jak w hipermarketach?

PS - jeśli wybrałem zły dział lub popełniłem jakiś błąd, proszę moderatora o poprawienie. Z góry dzięki.

Kellysy złymi rowerami nie są, choć wg mnie sa koszmarnie brzydkie :). Powinien spełniać twoje oczekiwania.

A kupowałbym niekoniecznie w GoSport, ponieważ w mniejszym sklepie rowerowym przy takim zakupie jak dobrze zagadasz to mozesz dostać siakiegoś bonusa, no i jeśli ma jako taki serwis to będzie lepiej przygotowany do jazdy.

mam kelly'sa magnusa od roku 2006 i sprawuje się wyśmienicie :)

choć specyfikacja na rok 2008 wg mnie jest uboższa

http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...6&pID=15376

np. przednia przerzutka i amortyzator

a może unibike?

http://www.unibike.pl/flite.html

tylko tu kosztem hamulców tarczowych mamy napęd 24 biegowy a nie 27

Przede wszystkim, dzięki za tak szybką odpowiedź :)

Ta brzydota kellysow to kwestia gustu, mi się podobają, także ten argument do mnie nie trafia. Ale z tego co słyszałem, niektórzy skarżą się na słabą korbę i suport. Coś w tym jest?

Co do sklepu, przejdę się po mieście i poszukam jakiegoś innego... może trafi się taniej. Ostatecznie kupie w gosport.

~~~

O, Nikodem, Unibike też wydaje się być ciekawy. Obadam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...