Mario090692 Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam Mam zamiar kupić nowego kelly'sa magnusa za 1650zł, a oto jego specyfikacja http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...9_192&pID=11682 Co myslicie o tym rowerze, a może zaproponujecie mi coś innego w granicach 1700zł?? Z góry wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Jak masz wejscie zeby kupic za Magnsua 2007 za 1650zl to ja biore 10! Jesli nawet jest to 2006 (co jest prawie pewne) to bierz w ciemno- za taka cene to suuuuper rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario090692 Napisano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Właśnie zakupiłem rowerek za 1600zł pierwsze wrażenia z jazdy: - bardzo fajny, lekki rower ( jak na rower w tym przedziale cenowym) - jak dla mnie to dość długi mostek - amor pracuje jak bajka - bardzo dziwne w obsłudze przerzutki typu dual control Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 dual controle sa fajne, lecz lipa bo trzeba kupic osobne klamki i manetki by miec tarcze, a z tylu zeby miec przerzutke srama tez trza kupic manetki srama i jakies klameczki, no ale xtr z tylu przy dual controlach to piekne rozwiazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Całkiem fajny rower, choć kolor zupełnie nie w moim guście. I cena całkiem ładna. Do DC pewnie się szybko przyzwyczaisz, ale rzeczywiście to zupełnie inne uczucie. Wilku, czemu niby nie da się założyć tarczówek do DC? W wersji z linką to oczywiście będą mechaniki, ale zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 no wlasnie zapomnialem dodac, ze tylko mechaniczne mozna rower dla mnie okropnie spierdzielony. 1.kolor 2.120mm skoku? o lol 3. mostek.. 4. kiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 2.120mm skoku? o lol 3. mostek.. 4. kiera Nie wszyscy na rowerach chcą się ścigać. Niektórzy (min. moi) po prostu sobie jeżdżą A 120 skoku i krótszy mostek dają całkiem wygodne zestawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 120mm bendus to nie xc... raczej mi to duala przypomina a to rower przeznaczony do scigania sie, a nie jazdy rekreacyjnej, wiec jego wyglad to porazka przynamniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 120mm bendus to nie xc... raczej mi to duala przypomina a to rower przeznaczony do scigania sie, a nie jazdy rekreacyjnej, wiec jego wyglad to porazka przynamniej dla mnie. Racja, mnie równierz nie podobają się modele Kelly'sa 2007, choć te z wyższej półki są fajne (jak wszystkie na XT/XTR) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario090692 Napisano 30 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Właśnie zorientowałem sie że ta specyfikacja roweru, którą wam podałem w ogóle sie nie zgadza z moim rowerem. Nie wiem co ci kolesie z kellysa porobili ale na wszelki wypadek podam wam jego opis, który się z nim zgadza : frame DUALTEC alloy double butted frame size 17.5" / 19.5" / 21.5" fork ROCK SHOX Judy J2, 100mm / TurnKey Lockout head parts RITCHEY Logic Zero integrated b.b.parts SHIMANO cartridge crankset SR SUNTOUR XCM314 f/derailleur SHIMANO Deore r/derailleur SHIMANO Deore LX shifters SHIMANO Deore Dual Control speed 27 freewheel SHIMANO CS-HG50-9 (11-34T) chain SHIMANO CN-HG53 brakes TEKTRO 832AL brake levers SHIMANO Deore Dual Control hubs SHIMANO M495 Center Lock Disc rims KBIX WMX (32h/eyelet) tires KELLY’S 2.0 Cobra skinwall stem RITCHEY Pro handlebar RITCHEY Comp seat post RITCHEY saddle KBIX Ultraform PRO-Race pedals VP alloy weight kg 13,14 (19.5") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 -> Mario090692 Bo to jest model 2006, i w sumie dobrze bo Magnus 2007 wygląda bardziej Freeride, niż Cross Country. Jednym słowem masz bardziej sportowy rower z wyraźnym nastawieniem na maratony A tak poza tym to gratuluję dobrego wyboru Ps. sprawdzałeś na wadze ile tak naprawdę waży twój Magnus ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Jako że to mój pierwszy post, wypadałoby się przywitać - cześć :-) Poszukuję dobrego roweru do XC (nie nastawiam się na jakieś ogromne wyczyny, z drugiej strony lubię czasami pojeździć w trudnym terenie). Mam 15 lat, około 180cm wzrostu, ~70kg. Wstępnie upatrzyłem sobie Kelly's MAGNUS, ale nie wiem czy to dobry wybór. Za rower mogę dać do 2 tyś., może trochę więcej. Czy owy kelly's to dobry wybór, czy polecacie coś innego? I jako drugie pytanie - czy kupowanie roweru w GoSport jest dobrym pomysłem, czy jest tam szajs taki sam jak w hipermarketach? PS - jeśli wybrałem zły dział lub popełniłem jakiś błąd, proszę moderatora o poprawienie. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kellysy złymi rowerami nie są, choć wg mnie sa koszmarnie brzydkie . Powinien spełniać twoje oczekiwania. A kupowałbym niekoniecznie w GoSport, ponieważ w mniejszym sklepie rowerowym przy takim zakupie jak dobrze zagadasz to mozesz dostać siakiegoś bonusa, no i jeśli ma jako taki serwis to będzie lepiej przygotowany do jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 mam kelly'sa magnusa od roku 2006 i sprawuje się wyśmienicie choć specyfikacja na rok 2008 wg mnie jest uboższa http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...6&pID=15376 np. przednia przerzutka i amortyzator a może unibike? http://www.unibike.pl/flite.html tylko tu kosztem hamulców tarczowych mamy napęd 24 biegowy a nie 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Przede wszystkim, dzięki za tak szybką odpowiedź Ta brzydota kellysow to kwestia gustu, mi się podobają, także ten argument do mnie nie trafia. Ale z tego co słyszałem, niektórzy skarżą się na słabą korbę i suport. Coś w tym jest? Co do sklepu, przejdę się po mieście i poszukam jakiegoś innego... może trafi się taniej. Ostatecznie kupie w gosport. ~~~ O, Nikodem, Unibike też wydaje się być ciekawy. Obadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 możesz się tez pokusić o sprzęt składany parę lat temu http://www.allegro.pl/item370199194_kross_..._najtaniej.html dużo osób z forum ujeżdża te rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Polecam Krossa A6, ale wersję z Torą: http://www.allegro.pl/item369226892_kross_...daz_warto_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Hm, co do Krossa, faktycznie dylemat mam, nie wiem co wybrać. Rama jest lepsza niż w kellysach, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Chciałbym jeszcze o jedno spytać (wole nie zakładać nowego tematu, więc napisze tu): czy od Kelly'sa magnusa nie będzie czasem lepszy Scott Aspect 40 (lub 45)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.