sirmalian1 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Witam, chciałbym kupić rower do 2500zł do "freeride" czyli przejechania od punktu a do punktu b, skoczenia paru hopek, paru schodów itp. Wiem, że za tą cenę najlepiej używkę i takiej właśnie szukam, znalazłem takie coś: https://www.olx.pl/oferta/nowa-cena-dartmoor-hornet-2011-14-mtb-stunt-dirt-CID767-IDrbRaH.html#d171abd40e Opłacalne jeśli rama była spawana? Jeśli nie to macie coś innego do polecenia? Myślałem też nad zakupem primala basic 2015 i po czasie wymienieniu w nim amortyzatora na lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Pomińmy już fakt że "freeride" to zupełnie co innego niż Ci się wydaje. Ja bym spawanej ramy nie kupił, a zwłaszcza jeżeli ma być do cięższych zastosowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz532 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 to co ty podałeś to rower do dyscypliny która istnieje tylko w teorii czyli "stunt" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 14 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 15 godzin temu, skom25 napisał: Ja bym spawanej ramy nie kupił, a zwłaszcza jeżeli ma być do cięższych zastosowań. Ja myślę, że faktyczne zastosowanie to będzie się kończyć na tym przejeździe z punktu a do b, a rower ma po prostu hardkorowo wyglądać, także wsio ryba czy spawany czy nie (chyba że kiepsko spawany). Zapewne kolejny "młody gniewny" co jeździ "frirajd i dałnhil" po drodze do szkoły. Za młodu też się człowieka podobne głupoty trzymały, tylko nie było takiego sprzętu. Pamiętam jak kumpel skasował matczynego Jubilata jak poszliśmy "poskakać" na okolicznych "fortach" Tylko nikt z nas nie wiedział że to "frirajd", jótuba też nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirmalian1 Napisano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 @m0d Nie, nie chodzi o "dałnhil" po drodze do szkoły tylko chodzi o skakanie schodów, hopek, stójki i żeby wytrzymał w lesie, już to robie ale na gracie z v-brakeami sprzed paru ładnych lat. Oczywiście hardkorowy wygląd nie zaszkodzi, ale nie wymagam tego od roweru za 2k, zależy mi na tym żeby wytrzymał skoki z 2 metrowych schodów nie łamiąc się przy tym po 10 razie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 14 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Nie jeżdżę DH, ale nie kupuj spawanej ramy - nawet do ścigania w XC bym nie kupił. Nie wiesz jak pękła, jak była używana, że pękła i jak była spawana - szkoda zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Rower, który wytrzyma skok z 2 metrów na płaskie, bo rozumiem, że chcesz przelecieć schody to raczej musi kosztować dużo więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.