Skocz do zawartości

[szosa] Kross vento 2.0 2017

Wysoki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam okazję kupić szose Kross Vento 2.0 z 2017 roku za około 1200zł. Szosa jak nowa, kilka razy używana, kumpel chce sprzedać bo kupił ale nie używa jej. Czy warto ? Czy jednak ten osprzęt tego modelu jest zbyt słaby, żeby w niego inwestować. Chciałbym jeździć od czasu do czasu, oraz ewentualnie 5,6 startów w triathlonach. Proszę o opinie :)

Napisano

1200zł za praktycznie nieużywany rower na pełnej grupie Claris i z carbonowym widelcem to świetna okazja.

Co znaczy inwestować? Gdybyś chciał przejść na 10 lub 11 rzędów, i tak musiałbyś wymienić praktycznie cały napęd. Koła raczej nie robią szału, ale i droższe rowery miewają nie lepsze. Pytanie, czego oczekujesz od sprzętu. 

Napisano

Co do moich oczekiwań to nie są one zbyt wyszukane. Po prostu nie chciałbym co chwilę pakować dodatkowej kasy w naprawianie sprzętu. Kiedyś miałem starą metalową kolarkę i sporo jeździłem a nawet startowałem na niej w triathlonach. Obecnie chciałem coś lepszego ale mój budżet nie pozwala na jakiś drogi sprzęt. Liczę się z tym, że z biegiem czasu będę chciał lepszy sprzęt, wówczas zmienię cały rower. Na razie interesuje mnie rower na którym spokojnie zrobię tygodniowo 100 -200 km i przejadę kilka triathlonów 40km. Jestem totalnym laikiem więc chciałem jedynie zapytać czy opłaca się kupić taką szosę za około 1200-1300 zł?

widelec jest tak jak rama aluminiowy a nie carbonowy :(

Napisano

To nie jest klasa sprzętu, do której trzeba co chwilę coś dokładać. I tak, opłaca się.

Dlaczego widelec jest alu? Wszystkie Vento 2017, nawet 1.0 miały je z karbonu. Od 3.0 dodatkowo z karbonową sterówką, ale to wpływa przede wszystkim na wagę.

Napisano

Jeśli budżet nie jest zbyt wysoki, i wymagania również,to w tej cenie jest to bardzo dobry wybór.Podejrzewam że nawet gdy zdecydujesz się za jakiś czas na  lepszy,to sprzedasz go bez straty.

Napisano
52 minuty temu, Wysoki napisał:

Faktycznie widelec jest carbon, mój błąd. Dzięki za pomoc. Prosiłbym też innych forumowiczów o opinie :)

Jak rozmiarowo pasuje, to brać i jeszcze dorzucić butelkę whiskey dla kolegi.

Napisano

Kupilem za 1400. Nie udało się stargować mam nadzieję, że to wciąż dobra cena i rower będzie służył. Ma przejechane 100km opony nawet nie ruszone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...