Quba88 Napisano 12 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Siemasz, z początkiem marca wchodzi do sprzedaży następca zeszłorocznej Ultry 920AF, czyli praktycznie najlepszej szosy dostępnej na rynku, jeżeli chodzi o stosunek jakość/cena. W poprzedniku za cenę 5300 mieliśmy pełną Ultegrę 6800, Cosmici, siodło Fizika. Na ten rok 'jedyną' zmianą jest nowa, pełna Ultegra R8000, a cała reszta pozostaje taka sama. Cena? Również niezmienna! No i to malowanie, zakochałem się od pierwszego wejrzenia... Jeżeli to nie jest hit sezonu, to już nie wiem co może nim być Ja zamawiam, jak tylko wejdą do sprzedaży No i link:https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-roadr-920-af-id_8403061.htmlPozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 No i w końcu w Deca szosy na tarczach jedna na Sorze: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-500-af-gf-id_8393116.html a druga na Sram Rival 22: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-520-af-gf-id_8390785.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 1 godzinę temu, drozda napisał: No i w końcu w Deca szosy na tarczach jedna na Sorze coś mi się wydaje ze bedzie wojna z Rometem na klientów z poważnie to bedzie kolejka po te rowery bo na Sorce prezentuje się bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeszaldo Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 a tak poza tym można gdzieś zobaczyć jakie inne nowości B'twin wprowadza w tym roku w szosach ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Biorąc pod uwagę najlepszy stosunek ceny do jakości, moim zdaniem prezentują rowery karbonowe na 105. Nowa ultegra na ramie alu, która obecnie już trąci lekko myszką, to jak kwiatek do kożucha. Do rowerów z deca na tarczach konkurencją będą rowery gravel. W podobnych cenach znajdziemy ronina, gravele od rometa, a w drugim przypadku rag+ lub rondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 1 godzinę temu, Grzeszaldo napisał: a tak poza tym można gdzieś zobaczyć jakie inne nowości B'twin wprowadza w tym roku w szosach ?? Na dniach powinna być już cała oferta na stronie Decathlon. Na razie rowery są 'poukrywane', tj. nie da się ich znaleźć bezpośrednio ze strony, ale już tam są Tak jak np. RoadR z mojego linku na górze. Ewentualnie mam całego 'Range booka' na 2018, od rękawiczek, poprzez buty, kaski, bidony, aż po rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbike Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Witam, wie ktoś jaka jest różnica między Ultra 920 AF a ROADR 920 AF poza oczywiście kolorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 W dniu 13.02.2018 o 13:57, clavdivs napisał: Nowa ultegra na ramie alu, która obecnie już trąci lekko myszką, to jak kwiatek do kożucha. "Trąci myszką"? Ty widzę z tych którzy kupują nowy aparat fotograficzny co 2 lata, bo stary "przestał robić dobre zdjęcia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Kiedy grupa napędowa kosztuje 2x wiecej a może i 3 razy od ramy, to uważam że rower jest niezbalansowany kosztowo. P.S. Mam rower z 93r w stanie igła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Czyli aluminiowy rower z Decathlona na Ultegrze za jest bee ... Canyon w swoim Ultimete AL SLX też się pomylił ładując R8000 do aluminiowej ramy ? A nie sorrry ... on kosztuje 7,8k jest "lepiej zbilansowany kosztowo". Pozwól rynkowi zweryfikować jak ten kwiatek do tego kożucha pasuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 10 godzin temu, arbike napisał: jaka jest różnica Nie ma żadnej. RoadR jednak nie istnieje, był tylko w Range Bookach, ale na ten rok "nowy model'', to jednak zwykła 920AF z odświeżoną Ultegrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNJ Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Konkurencja dla Rometa powiadasz?... Moim zdaniem, dość znacząco mijasz się z prawdą. Po pierwsze dostępność a po drugie, Francuzi dają na swoje ramy dożywotnią gwarancję PS. Posiadam 920 AF z poprzedniego sezonu (w wyścigowych barwach B'Twina) która różni się umieszczeniem hamulców (są przy supporcie a nie jak w obecnej, na górze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 13 godzin temu, rzezniol napisał: Czyli aluminiowy rower z Decathlona na Ultegrze za jest bee ... Canyon w swoim Ultimete AL SLX też się pomylił ładując R8000 do aluminiowej ramy ? A nie sorrry ... on kosztuje 7,8k jest "lepiej zbilansowany kosztowo". Rower Canyona to taki przeciętny aluminiak nie jest. Na tym samym osprzęcie i kołach waży 700g mniej od decathlonowskiego. Jak już czepiamy się mojego "zbilansowania", to rama canyona kosztuje więcej od ultegry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Ultimate 700g różnicy ... w jakimi rozmiarze i dlaczego Canyon jest bez pedałów ? Między ich ramami jest 230g w rozmiarze M Koszt wytworzenia ramy aluminiowej nawet jak będzie się różnił o 50% miedzy tym Decathlonem a Canyonem to będzie to góra kilkanaście $. No ale fakt napis Canyon na alu rurce niesie więcej "prestiżu" nić napis B`twin. Ulegasz magii marki a jest prawdopodobne że ramy B`twin i Canyon były spawane na równolegle do siebie ustawionych liniach produkcyjnych w tej samej hali. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeszaldo Napisano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 23 godziny temu, rzezniol napisał: Ultimate 700g różnicy ... w jakimi rozmiarze i dlaczego Canyon jest bez pedałów ? Między ich ramami jest 230g w rozmiarze M Koszt wytworzenia ramy aluminiowej nawet jak będzie się różnił o 50% miedzy tym Decathlonem a Canyonem to będzie to góra kilkanaście $. No ale fakt napis Canyon na alu rurce niesie więcej "prestiżu" nić napis B`twin. Ulegasz magii marki a jest prawdopodobne że ramy B`twin i Canyon były spawane na równolegle do siebie ustawionych liniach produkcyjnych w tej samej hali. Pozdrawiam napisane w samo senno nic dodac nic ujac... prawdopodobnie jest tak ze do południa w fabryce w Chinach spawane sa ramy tych pro firm jak np Canyon a po południu B'twina nawet jak będzie ta sama rama miała rozniecę 500g to tak naprawdę kto zal wazy różnice ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 W dniu 12.04.2018 o 08:15, rzezniol napisał: Ultimate 700g różnicy ... w jakimi rozmiarze i dlaczego Canyon jest bez pedałów ? Między ich ramami jest 230g w rozmiarze M Koszt wytworzenia ramy aluminiowej nawet jak będzie się różnił o 50% miedzy tym Decathlonem a Canyonem to będzie to góra kilkanaście $. No ale fakt napis Canyon na alu rurce niesie więcej "prestiżu" nić napis B`twin. Ulegasz magii marki a jest prawdopodobne że ramy B`twin i Canyon były spawane na równolegle do siebie ustawionych liniach produkcyjnych w tej samej hali. Pozdrawiam Waga jest podana dla rowerów bez pedałów i o takim samym rozmiarze. 700g jest to bardzo duzo, potrzeba mnóstwa pieniędzy aby odchudzić rower z deca do poziomu canyona, jeśli w ogóle było by to możliwe nie ruszając osprzętu. Nie zachwyca mnie rower z deca, bo uważam że jest to taki sam model marketingu, jak działanie z przerzutką tylną XT a reszta alivio i rozpisywanie się że rower jest na XT. Nie jestem przeciwko rowerom z deca, mają ciekawsze modele niż ten wymieniony. Grzeszaldo Skoro waga nie ma znaczenia, to co ma mnie przekonać do dopłacenia za ultegre 8000 wiedząc że jest na rynku 105? Rower powinno się oceniać jako całość, a nie przez pryzmat tylko osprzętu, Inaczej pozostaje tylko drogi w utrzymaniu napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 na ile ta waga canyona realna? Pewnie tak jak z Rose, co było opisane w jednym z wątków na szosa.org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 w ROSE problemy z wagą dotyczyły tylko jednego modelu na ramie aluminiowej. Wagi szosówek karbonowych oraz topowego modelu aluminiowego ROSE RS są jak najbardziej realne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Żona mi nie pozwala... Już bym zamawiał Czyli kolejny sezon na crossie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbaa Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Kupiłem w sklepie ultra 920 AF za 4449 zł. Jak na nowy i pełna ultegra 6800 plus koła Cosmic jestem mega zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 51 minut temu, bbaa napisał: Kupiłem w sklepie ultra 920 AF za 4449 zł. Jak na nowy i pełna ultegra 6800 plus koła Cosmic jestem mega zadowolony. I po co ludzi na weekend denerwujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
89neo Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 W dniu 20.04.2018 o 20:27, bbaa napisał: Kupiłem w sklepie ultra 920 AF za 4449 zł. Jak na nowy i pełna ultegra 6800 plus koła Cosmic jestem mega zadowolony. Ja też mam z kwietnia 2018 ale za 5400, różnica taka, że tylny hamulec jest u góry i ultegra 8000:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Rowery Decathlona mają jedną ogromna wadę... nie robią ich w naprawdę dużych rozmiarach (62+)... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.